Lunta, räntää, loskaa ja kaikkea paskaa. Tätä kaikkea saatiin lauantaita vasten yöllä ja lauantaina aamulla.

Naapurinvarantiellä ja Kontiomäentiellä oli ilkeä sohjokerros. Autojen kohdatessa loskaa lensi ajolinjoista riippuen enemmän tai vähemmän vastaantulijan tuulilasiin.

Päivän vaihtuessa illaksi säätilassa tapahtui täysi käännös. Aurinko heitteli valoisat säteensä maankamaralle lähes pilvettömältä taivaalta ja yön puolelle käännyttäessä taivaankannelle tähtien seuraksi nousi puolikas kuunsirppi.

Naapurinvaaran Huvikeskuksen esiintymislavalle nousi Taikakuu-yhtye.  Pikakomennuksella tilattu Yölinnun joutuessa perumaan keikkansa.

Taikakuun keikkakalenterissa lauantain kohdalla oli sopivasti vapaata. Perjantaina yhtye esiintyi Nurmijärvellä Ruusulinnassa. Yön he olivat viettäneet Tampereella ja lähteneet sieltä puoli yhdentoista aikaan kohti Sotkamoa.

Ei ole liioiteltua sanoa Taikakuun pelastaneen illan. Yhtyeen Naapurinvaaralla esittämä ohjelmisto sointui oikein hyvin Satu Suhosen & Solarin ja Anssi Vimparin orkesterin ohjelmiston kanssa. Ja illan lopuksi Taikakuun nuorin fani pääsi bäkkärille orkesterin kanssa yhteiskuvaan.

Niille, jotka ihmettelivät kolmea orkesteria, kerrottakoon Yölinnun esittävän illan aikana kaksi kolmen vartin settiä, josta johtuen iltaan oli varauduttu kolmella orkesterilla.

Siksi soittovuorotkin olivat erikoisen näköiset. Anssi Vimpari omalta osaltaan oli tyytyväinen lyhyistä seteistä, koska lievästi flunssaisen laulajan ääni pitempien settien aikana olisi alkanut lopussa pettämään.

Anssi Vimpari on kajaanilainen, nykyisin Rääkkylässä vaikuttavan Satu Suhosen juuret ovat Valtimolla.

Pahoittelut Yölinnun faneille. Nämä ovat niitä tapauksia, joille ei järjestäjät voi mitään. Muuta kuin kartoittaa jo etukäteen mahdollisia korvaavia esiintyjiä. jos peruuttamisia tapahtuu.

Näin on Naapurinvaaralla toimittukin. Tässä tapauksessa peruutus tuli tietoon jo torstai-iltana.  Muutoksesta tiedotettiin kaikissa mahdollisissa välineissä. Tiedote julkaistiin muun muassa Sotkamon ja Kuhmon paikallislehtien nettisivuilla. Maakuntalehden uutiskynnystä ei tiedotteemme ylittänyt.

Yölinnulle etsitään keikkapäivää tulevalta syksyltä. Vuodelle 2025 on Yölintu varattu.

Vuokattihiihtotansseissa vieraili hiihtotapahtumaan osallistunut Mikko ”Peltsi” Peltola seurueineen.  Talo tarjosi heille juhlan kunniaksi kierroksen.

Yleisöä oli 563. Se on kauden toiseksi paras noteeraus. Linja-autoja tarvittiin kaksi Sotkamosta ja Vuokatista tanssiväkeä kuljettamaan.  Nuortakin väkeä saapui ilahduttavasti paikalle. Alle 25-vuotiaiden lippuja myytiin 20 ja muutama nuori oli Tiketistä ostanut täysihintaisen lipun.  Seuraavissa tansseissa pääsiäisen aikana on ”nuorisotarjous” voimassa ja myös pääsiäisen jälkeenkin järjestettävissä tansseissa.

Pääsiäisenä järjestetään Napiksella Kainuun Tanssikarnevaalit. Päivällä on tanssikursseja. Illalla tanssit.

 

Teksti ja video: Pertti Granqvist. Kuvat Janne Tarvainen ja Pertti Granqvist.

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä