Sotkamon Nuorisoseuran kunniapuheenjohtaja Jaakko Olavi Sorvari (1924-1994) määritti nimeään kantavan tunnustuksen myöntämisen ehdot.

Tunnustuksen myöntämisen ehtoina oli miehen työ Sotkamon ja Kainuun hyväksi sekä myönteinen suhtautuminen Sotkamon Nuorisoseuran toimintaan ja yhteistyön tekeminen nuorisoseuran kanssa.

Maininta miehen työstä ei ole aiemminkaan sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että Jaakon Puukko voitaisiin antaa naiselle. Eikä ole sulkenut vuoden 2022 osalta. Sotkamon Nuorisoseuran hallitus päätti yksimielisesti palkita tunnustuksella kajaanilaisen Hanna Hirvosen. Tunnustuksen saajan kalenterista ei loppuvuodesta löytynyt sopivaa ajankohtaa, mistä johtuen Jaakon Puukon luovutus siirrettiin Pestuupäivän yhteyteen.

Sunnuntaina 19. helmikuuta luovutettiin järjestyksessään 28. Jaakon Puukko. Hanna Hirvosen kohdalla valinnassa painoi erityisesti hänen suhtautumisensa Naapurinvaaran Huvikeskuksen ja iloinen sekä valoisa persoona. Tangomarkkinoilla viime kesänä tangoprinsessaksi valittu Hanna on erinomainen kainuulaisuuden lähettiläs ja hän on myös samalla vienyt myönteistä viestiä Naapurinvaaran Huvikeskuksesta.

Lisäksi Hanna on ”pelastanut” tanssi-iltoja tulemalla viime tingassa paikkaaman peruutuksen. Hanna on Naapurinvaaralla erittäin suosittu ja kysytty esiintyjä ja kysyntää menestys vuoden 2022 tangokuningatarkisassa ei ainakaan vähentänyt.

Hanna Hirvonen (41) on harrastanut laulua peruskouluikäisestä alkaen. Hanna kävi peruskoulua Kontinjoella Sotkamossa.

”Olin ikäryhmäni ainoa tyttö. Tiernapojissa olin Herodes. Esiintyminen ei ollut vastenmielistä, ei sillä."

Hanna Hirvonen kävi seitsemän luokkaa peruskoulua Sotkamossa. Hänen sukujuuret ovat isän puolelta Sotkamossa. Äidin puolelta Puolangalla ja Suojärvellä.

Ensimmäisiä keikkoja Hanna Hirvonen teki 2000-luvun alussa. Hanna kävi vuosina 2003-2004 Ikaalisissa artistikoulun. Vuonna 2004 Hanna Hirvonen voitti Toivo Kärki-laulukilpailun Kiuruveden Vihreät Niityt-tapahtumassa.

Tangomarkkinoiden alkukarsintaan Hanna osallistui ensimmäisen kerran Naapurinvaaralla 2002.

Tangomarkkinoiden tangokuningatarkisan finaalissa Hanna on ollut kolme kertaa, vuosina 2017, 2018 ja 2022.

Kiuruveden iskelmämestarin tittelin Hanna voitti 2016. Voittajaparina oli Jarno Kokko.

Hanna keikkailee nykyisin Gramofonin listoilla. Päätyökseen Hanna ajaa taksia. Napiksen parhaista puolista hänellä on selkeä näkemys:

”Naapurinvaaran miljöö, hyvä henki, artistien kohtelu, hyvät tilat, hyvät maisemat sekä kokonaisuus ovat paikan vahvuuksia.”

Naapurinvaaran tanssikausi alkaa 25.2. Avajaisviikonlopun ohjelmassa on tanssien lisäksi tanssikursseja.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä