Naapurilla oli tallessa Kainuun Sanomat vuodelta 1973. Kesäkuun 8. päivänä ilmestyneestä lehdestä löytyi mojova kattaus kainuulaisten tanssipaikkojen ilmoituksia. Kainuuun ykköspaikka oli tuolloin Naapurinvaaran Huvikeskus, helluntaina järjestettiin tanssit sekä perjantaina että lauantaina. Linja-autolla pääsi tansseihin Kajaanista, Sotkamosta ja Kuhmosta sekä pienemmiltä kyliltä, muun muassa Uvalta. Uvan linja-autossa kuljin jo pari vuotta myöhemmin. Mopolla Paakintien varteen ja siitä Huovisen Rennen linja-autoon, vanhaan postionnikkaan. Juhannuksena auto oli niin täynnä, että Laurilan rinteessä Kontiomäen hampit hyppivät kävelyvauhtia jurraavan onnnikan kyydistä vauhdissa pois kiljupäniköidensä kanssa lepikkoon.

Karangassa oli myös perjantaina tanssit Kullervo Linnan orkesterin tahdissa. Sama orkesteri jatkoi lauantaina Napiksella.

Ämmänsaaren Työväentalo oli helluntaiperjantain -ja lauantain paikka. Molempina iltoina Kyllönen ajoi entiset linjat kahdella autolla. Liekö ollut O. vai A. Kyllösen autot?

Väliyönä soitti Humppa- ja popyhtye Leo Rönkä. Kuten 70-luvulla runoiltiin, ”kun soittaa Martti Lappi, seisoo tappi, vaan jos soittaa Leo Rönkä on ovella pönkä.”

Tipaspohja ja Tuhkakylän Urkki olivat Sotkamon tunnettuja kylätanssitaloja. Myöhemmin eläkeläisten omana elviksenäkin tunnettu Eero Aven oli helluntain suurtanssien tähti. Ilmoituksessa toivotettiin väki tervetulleeksi Tipaspohjan tungokseen. Urkilla ei tansseja ollut kyseisenä viikonloppuna.

Hyrynsalmen urheilutalollle toivotettiin helluntaiheilaa etsimään väliyönä jatkoajan tansseihin. Niinhän se taisi mennä, että jos ei heilaa helluntaina, ei lasta laskiaisena.

Samalla sivulla oli myynti-ilmoitus hyvästä ruunahevosesta Kypärävaarassa ja Datsunista, henkilöautosta sekä Ford-avolavasta.

 

Jutun kirjoitti: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä