Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt seurantaloja ylläpitäville yhteisöille Kainuussa avustuksia ylläpitokustannusten kattamiseen. Kyse on niin sanotuista korona-avustuksista.

Avustuksilla halutaan tukea seurantaloja ylläpitävien yhteisöjen toimintaedellytyksiä ja toiminnan jatkuvuutta. Avustus on tarkoitettu talojen ylläpitokustannusten kattamiseen.

Kainuussa avustusta sai toistakymmentä yhteisöä. Neljälle eri Nuorisoseuralle myönnettiin avustuksia.

Naapurinvaaran Huvikeskuksen toiminnasta vastaavalle Sotkamon Nuorisoseuralle myönnettiin 14 000 euron suuruinen avustus.

Suomussalmen Nuorisoseura sai 9 000 euron avustuksen, Naapurinvaaran Nuorisoseura 1 200 euroa ja Nuaskylän Nuorisoseura 1 000 euroa. Naapurinvaaran Nuorisoseura pitää yllä seurantalo Toimelaa ja Nuaskylän Nuorisoseuralla on myös seurantalo Päivärinne Rimpilänniemellä. Nykyisin Nuaskylän Nuorisoseura on osa Pohjavaaran Seutu ry:tä.

Sotkamon Nuorisoseuran hallituksen puheenjohtaja Maija Granqvist sanoi avustuksen tulleen todelliseen tarpeeseen.

”Isossa talossa ovat isot kustannukset. Eikä energian korkea hinta helpota tilannetta. Koronan takia ovat tulot vähentyneet, mutta kustannukset säilyneet ennallaan.”

Naapurinvaaralla valmistaudutaan tulevaan tanssikauteen. Ohjelmisto on lähes valmis ja alkukauden 2022 osalta julkaistukin.

Ensimmäiset tanssit ovat jo 1.1.2022.  Niiden järjestämistä varjostaa koronatilanteen muuttuminen huonompaan suuntaan.

”Kainuun alueen tilanne on parempi kuin muualla maassa. Vaan seuraavien viikkojen aikana tilanne ehtii muuttua suuntaan jos toiseenkin.”

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä