Kyösti Mäkimattila siteerasi lauantaina Naapurinvaaralla Raamattua ensimmäisen settinsä aluksi:

”Missä on paljon puhetta, sieltä ei syntiä puutu.”

Ennen tuota lohkaisua Kyösti kertoi ajaneensa maan äärestä Turusta jalkakeikalle Naapurinvaaralle. Seuraava keikka on hänellä Ristijärven Pyrylässä Ämmäinviikon tapahtumassa sunnuntaina.

Orkesterien tiloissa Kyösti sanoi sunnuntaina olevan pitkän kotimatkan edessä Ristijärveltä Turkuun.

 

”Olen harkinnut Turusta Tampereelle muuttoa. Tampereelta olisi esimerkiksi tänne Kainuuseen 200 kilometriä lyhyempi matka.”

Kainuu Kyöstille tulee tutuksi lähiaikoina muutenkin kuin Sotkamossa ja Ristijärvellä käynnin myötä. Kyösti esiintyy Kuhmo-Talolla 8.11 yhdessä Leif Lindemanin kanssa.

Kyöstin esittämän raamatunlauseen voisi kääntää niinkin ”että, missä Kyösti esiintyy, sieltä ei yleisöä puutu.”

 

Vaikka todellisuudessa puuttuu. Lauantaina myytiin 527 lippua. Voi kuvitella, mikä yleisömäärä olisi ollut ennen koronaa. Edelleen kolmannes noista korona-aikaa edeltävistä ajoista.

Kyösti Mäkimattila heitti vakavan kysymyksen.

”Entäpä, jos se kolmannes ei tanssilavoille enää palaa?”

Yhdessä todettiin tanssienjärjestäjillä työsarkaa riittävän. Yksi keino on erilaiset tapahtumat, tanssikurssit ja muut keinot, joilla saadaan uutta yleisöä ja erityisesti nuoria.

Lauantaina Naapurinvaaralla oli ennen tansseja ilmainen Vaihtoaskel-tanssikurssi ja nuortakin väkeä saatiin liikkeelle. Alle 25-vuotiaiden lipun ostaneita oli 10. Tarjous on voimassa loppukauden ja ensi vuoden puolella kevätkauden. Tanssikurssilla oli lähes 30 henkilöä.

Tanssiorkesteri Ässät on soittanut 45 vuoden ajan.   Yhtyeen perustajajäsenistä edelleen mukana ole Lauri Siltalalalla on kerrottavanaan hyvä juttuja keikkapolun varrelta.

”Soitimme kuukausiorkesterina eräässä hotellissa Rovaniemellä.  Eräs aamu hotelinjohtaja käski tarjoilijaa korjaamaan aamupalan pois pöydästä, koska orkesteri oli tulossa syömään.”

Niin Ässät kuin myös Kyösti Mäkimattila &Varjokuva nähdään ensi vuoden puolella Naapurinvaaralla.  Kyösti kommentoi tietoa napakasti:

”Mukava käydä vähän tiheämmin kuin neljän vuoden välein.”

 

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä