Vutukka Verstaan Jaana Kvist Iisalmesta oli tyytyväinen, ettei Naapurinvaaran myyjäistapahtuma joutunut koronan takia peruutettujen listalle.

”Iisalmessa ja Sonkajärvellä peruivat.” Naapuripöydästä todettiin Kajanin joulumarkkinoiden järjestämisen viikon päästä olevan varmasti liipasimella, jos koronatilanne Kainuussa huononee.

Jaana Kvist oli lähes 50 muun tavoin myymässä sunnuntaina Naapurinvaaran Joulumessuilla. Ja on myös huomenna.

Naapurinvaaran Huvikeskuksessa kauppaa tehdään vielä itsenäisyyspäivänä. Ensimmäisenä päivänä ei silmämääräisesti arvioiden väkeä vielä liikkunut entisten aikojen tahtiin. Todennäköisesti koronanpelko on syynä tähän. Itsenäisyyspäivä on se perinteinen Joulumessupäivä. Maanantaina nähdään, mikä vaikutus perinteillä on kävijämäärään.

Samaan aikaan sunnuntaina myyjäiset olivat myös Toimelassa. Puolen päivän jälkeen ei sielläkään entisaikojen tapaista ruuhkaa ollut.

Mutta sää oli puolenpäivän aikaan mitä parhain.  Napiksella käyneet ottivatkin ahkerasti valokuvia keskipäivän sinisen hetken aikana.  

Etukäteistiedoista poiketen Kivikylän auto e ollut sunnuntaina paikalla. Syynä oli liian kovaksi äitynyt pakkanen.

Jotkut asiakkaat kyselivät koronapassista. Kainuu on edelleen perustasolla, eikä järjestäjät voi vaatia koronapassia asiakkailta.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä