Mikäli Kainuu olisi ollut jollain muulla kuin perustasolla marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, niin Winter Openiin pääsivät vain koronapassin omistavat asiakkaat.

Onneksi tätä kirjoitettaessa koronakartan painopiste on samoilla seuduilla kuin liikenneinfran investoinnit: Etelä- ja Länsi-Suomessa. Pois lukien Koillismaa, joka Pohjois-Pohjanmaahan kuuluvana joutui rajoitusten piiriin.

On pelättävissä Kainuussakin tartuntamäärien kasvavan ja jossain vaiheessa ravintolarajoitusten tullessa voimaan tilaisuuksien järjestäminen pitkän kaavan mukaan vaativan sitä, että tiskeillä notkuvat vain koronapassilliset asiakkaat.  Vaihtoehtona on lyhyempi aukioloaika.

Uskon ravintoloitsijoiden valitsevan koronapassillisen vaihtoehdon ja asiakkaiden paikat, missä koronapassi vaaditaan.

Myös tansseja saattavat koronapassijutut koskea.

Marraskuun viimeisen viikonlopun tansseihin eivät mahdolliset rajoitukset ehdi vaikuttaa. Siitä eteenpäin kaikki on taas auki. Jos Kainuu pysyy perustasolla. eletään niin kuin ennen koronaa, lauletaan, tanssitaan, ryypätään ja rällätään.

Jos ei, niin vain koronapassin omistajat ryyppäävät rälläävät, laulavat ja tanssivat julkisissa huvitilaisuuksissa sekä ravintoloissa.

Jos sitä ei nyt joku tiedä, niin koronapassin saavat rokotetut ja taudin sairastaneet ainakin puhelimeensa omakannasta ja kai paperisiakin versioita on olemassa.

Koronapassi onkin oiva keino nostaa rokotekattavuutta. Rokottamisesta kieltäytyneiden mieli voi muuttua, kun he huomaavat ovien huvipaikkoihin ja ravintoloihin sulkeutuvan tästä syystä.

En ymmärrä rokotteista kieltäytymistä. Perusteet kun useimmilla kieltäytyjillä ovat samaa luokkaa kuin vitsissä miehille kehitetystä katumuspilleristä. Miesten katumuspilleri muutti muka veriryhmän.

Naapurinvaaran Huvikeskuksen ensi vuoden ohjelmisto alkaa olla melkein valmis. Ohjelmisto juhannukseen saakka julkaistaan lähiaikoina.

 

Pertti Granqvist

Ohjelmisto- ja markkinointitiimi

Naapurinvaaran Huvikeskus

 

Marraskuun alku ei vielä talvelta ole tuntunut, lämpötila on ollut plussan puolella. Lauantaina sää oli pilvinen, mutta illalla sateli räntää, joka teki maan valkoiseksi.

Napiksella oli päivälläkin toimintaa, kun neljän seurueen hirvipeijaiset pidettiin.

Illan tanssien kutsu oli laajasti kuultu, pitkästä aikaa pari ryhmääkin tilausbusseilla saapunut. Väkimäärä oli lähes 550.

Reeta & Lumo on jo useamman kerran vieraillut Napiksella, laulajana ja viulistina toimii Reeta Saranpää. Ohjelmisto oli todellakin monipuolinen ja laulukieli vaihtui useaan otteeseen. Yksi illan sykähdyttävin esitys oli yhtyeen tulkinta Nocturnesta.

Toisena esiintyi Leif Lindeman, myös hänelle Napis on keikkapaikkana tuttu.
Sympaattinen Leif osaa ottaa yleisönsä ja suosion todistaa täysi keikkalista.
Eturivi täyttyi innokkaista faneista ennen Leifin osuuden alkua. Leifin molemmat setit alkoivat tangoilla, ja kaksi viimeistä kappaletta olivat myös tangoja.
Pari vauhdikasta potpuria oli myös mukana.

Leif kertoi, että kaipuu elävän musiikin ääreen on yleisöllä ollut kova, ja kerta kerralta väkeä on keikoilla enemmän ja enemmän.

Leif ja haitaristi Pekka Juntunen olivat päivällä jo olleet keikalla Kyyjärvellä, josta he saapuivat Napikselle.

Illan musiikilliseen antiin kokonaisuutena oltiin tyytyväisiä.

 

 

 

Anneli Mattila

Anneli Mattilan ensimmäinen julkinen esiintyminen tapahtui 7-vuotiaana, jolloin hän voitti Karvian mukulatähtikisan. Voi todeta, että musiikin kanssa Anneli ollut tekemisissä pienestä pitäen.

Omaa laulajanuraansa Anneli aloitti kiertämällä isosisko Annen mukana hänen keikoillaan. Siinä sivussa Anneli sai tuntumaa päästessään muutaman kappaleen illassaan laulamaan.

Ensimmäinen oma keikka Annelilla oli joulukuussa 2003 Kouvolan Kuntotalolla. Säännöllinen keikkailu yhtyeensä kanssa alkoi tammikuussa 2004.

Musiikin vastapainoksi Anneli harrastaa mm. urheilua, lukemista ja kalastusta.

Muutamassa vuodessa Annelista on tullut suosittu esiintyjä lavoille ja ravintoloihin. Omia levyjä on ilmestynyt useita, joten esitettävää valikoimaa löytyy laajasti.

Oma maailma ? levy ilmestyi 2019.

Anneli on vajaa vuoden vanhan pojan äiti.

Keikoilla Anneli Mattilan taustalla soittaa Recados.

Annelin edellisestä Napiksen vierailusta on kulunut muutama vuosi.
Anneli esiintyy 4.12. Rokualla.


Kuva: Miika Varila

Teemu Ahtonen

Musiikki on ollut Teemun elämässä mukana monia vuosia. Vuosien saatossa kitaristin hommat ovat vaihtuneet pääasialliseen laulamiseen.

Musiikkiskaala on vaihdellut heavysta ja rockista nykyiseen iskelmään ja tangoon.

Teemu säveltää ja sanoittaa kappaleita itse, ja on tehnyt keikkaa erilaisilla kokoonpanoilla monissa tilaisuuksissa.

Teemu on kotoisin Kuhmosta, mutta asuu nykyään Kajaanissa.

Teemu on osallistunut vuosien varrella useisiin laulukilpailuihin. Meriittilistalta löytyy myös mm. Kainuun tangolaulun taitokilpailut 2015 voittaja ja yleisön suosikki.

Teemu keikkailee oman yhtyeen kanssa, mutta myös muiden artistien kanssa erilaisissa konserteissa.

Nykyinen yhtye on ollut kasassa vuodesta 2015 lähtien ja soittopaikkoina toimivat tanssiravintolat, tanssilavat, erilaiset yksityisjuhlat, tilaisuudet ja tapahtumat. Tämänhetkinen Yhtyeen kokoonpano: Teemu Ahtonen (laulu), Antti Tanskanen (koskettimet), Niko Nevalainen (rummut), Petri Honkanen / Kari Tenhunen (basso), Ari-Pekka Tanskanen (haitari).

Oman yhtyeensä kanssa Teemu esiintyy ensimmäisen kerran, mutta hän osallistui Tangomarkkinoiden esikarsintaan muutama vuosi sitten Napiksella.


Kuva; Kiuruveden Iskelmäviikko