Päivän mittaan aurinko paistoi täydeltä terältä saaden ruskan hehkumaan eri sävyissään. Yöllä puolestaan tähtitaivas loisti kirkkaana poislähtijöiden yllä.

Ruskatansseihin oli lähdetty läheltä ja kaukaa, moni kertoi olevansa ensi kertaa paikkaan tutustumassa.

Illan musiikkitarjonnasta vastasi omalta osaltaan yli 30 vuotta yleisöä viihdyttänyt Finlanders. Pitkällä kokemuksella yhtye tietää mistä tansseihin tulijat pitävät, ja millä kappaleilla lattia täyttyy. Omista levytyksistä mainintoina hitit Oikeesti, Hiljaiset sillat, Enemmän kuin milloinkaan ja Anna jatkua yön olivat yhä mukana. Laulupuolta hoitavat vuorollaan rumpali Jussi Lammela, basisti Aarne Hartelin, kitaristi Timo Pelander sekä puhallinsoittaja Kari Lehtomäki. Lisäksi illan mittaan hienot instrumentaalikappaleet täydentävät kokonaisuutta.

Helminauhan ensimmäisestä keikasta on tänä vuonna kulunut 10 vuotta. Vuosien varrella yhtye on hioutunut monipuoliseksi tanssimusiikin esittäjäksi. Juhlavuottaan yhtye juhlistaa äskettäin ilmestyneellä ensimmäisellä pitkäsoitolla, johon on valittu kattaus erittäin tanssittavia kappaleita. Yhtyeen omaa käsialaa ovat mm. Matka ja Virta sekä Palaan takasin - biisin suomennos. Helminauhan haitaristi Kalle Kämäräinen sijoittui kesällä Kultainen Harmonikka - kisassa toiseksi, ja oli yleisön suosikki.

Yhtyeen solistina on vuodesta 2011 toiminut Markus Kokkonen. Helminauhan ohjelmistoon kuuluvat myös hienot instrumentaalikappaleet.

Finlandersin meno oli vauhdikasta, taattua laatua.

Helminauhan solistina on Markus Kokkonen. Monipuolinen kattaus eri tanssilajeja ohjelmistossa.

 

Päivän sade jatkui illan mittaan tihuuttaen. Lämpötila oli kymmenen asteen tienoilla. Askel askeleelta vain syksy väistämättä etenee.

Illan tansseihin saavuttiin iloisin mielin, ja se näkyi myös pihalla olevien linja-autojen määrässä. Kauempaakin oli lähdetty liikenteeseen. Paljon yleisön seassa oli ensi kertaa paikkaan tutustuvia.

Kyösti Mäkimattila kävi ensin päivällä laulamassa Maamme-laulun Hiukassa pesäpallo-ottelussa, ja illalla jatkui yleisön viihdyttäminen Napiksella. Tangolla Punaiset lehdet hän osuutensa aloitti. Kyöstin ja Varjokuvan esiintyminen on tyylikästä tarjoten musiikkia moneen makuun.

Yhtä lailla laadukasta ja monipuolista tanssimusiikkia tarjosi Jarkko Järvenpää Helmenkalastajineen. Jarkon lisäksi lauluvuoroja on yhtyeen kesken jaettu myös useammalle. Väliillä tuli illan aikana vielä hienona höysteinä instrumentaalikappaleita.

Valo Yössä - kappale kuului kummaltakin kokoonpanolta.

Yleisö piti näkemästään ja kuulemastaan, lähtiessään moni kehui iltaa hyväksi.

 

Vanhojen polttimoiden tilalle on hiljakseen vaihdeltu Naapurinvaaralla led-valoja. Syksyn sateisina ja pimeinä öinä eron huomaa.

Kyösti Mäkimattila oli käynyt pesäpallo-ottelussa. Hän kertoi olevansa SuperJymyn joukkueen kannattaja nykyisin. TPS:n lisäksi.

Ennen sanottiin oikeissa tansseissa olevan orkesterin ja oikeissa tanssiorkestereissa haitarin. Kuvassa Jarkko Järvenpään Helmenkalastajat.

Syksyinen torstai-ilta tarjosi Napiksella tapahtuman, jollaista ei ole ennen pidetty. Kyseessä nimittäin oli tunnelmallinen livemusiikin, runojen ja tanssinopetuksen ilta lähinnä jatkotason tanssijoille. Tunnelman tähdittäjänä runojen ja laulujen myötä oli tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Häntä säestivät Juha Maunu pianolla ja Samuli Jokinen haitarilla.

Tanssinopetuksesta vastasivat puolestaan Jari Lappalainen, Arto Petjala ja Maija Astikainen.

Tunnelmaan pääsi jo ulkona, sillä portaita koristi lyhtyjono tuomassa valoa.

Ennen tilaisuuden aloitusta tarjolla oli alkumaljat ja Kyöstin tervetuliaissanat. Siitä sitten sulavasti tanssin pyörteisiin. Välillä tuli vinkkejä vientiin ja muutenkin kokonaisuuden hallintaan unohtamatta kappaleesta nauttimista.

 

Tunnelmaan pääsi jo ulkona tullessaan.

Ihan ensimmäiseksi oli vuorossa tervetulomaljat ja Kyöstin avajaissanat.

Kyösti tunnelmoi laulaen ja välillä runojaan tulkiten.

Illan tarjonnasta vastasivat Samuli Jokinen, Juha Maunu, Arto Petjala, Maija Astikainen, Jari Lappalainen ja Kyösti Mäkimattila.