Päivällä hiihdettiin Vuokattihiihdon merkeissä lauhassa säässä. Illalla luisto oli kohdillaan Napiksen parketilla.

Hyvissä ajoin ennen illan alkua saavuttiin paikalle, jotta auton sai mahdollisimman hyvään kohtaan. Yksi tilausajo saapui myös paikalle tanssijoita tuoden.

Reeta & Lumo oli kolmatta kertaa Napiksella, laulajana ja viulistina toimii Reeta Saranpää. Ohjelmisto oli todellakin monipuolinen ja laulukieli vaihtui useaan otteeseen. Yksi illan sykähdyttävin esitys oli yhtyeen tulkinta Nocturnesta.

Toisena esiintyi Finlanders, joka vuosien kokemuksella tietää miten tanssikansa saadaan viihtymään. Kappaleet Oikeesti, Anna jatkua yön ja Hiljaiset sillat ovat omasta tuotannosta niitä kappaleita, joita ei voi illasta jättää pois. Lauluvastuuta on yhtyeen useammalla jäsenellä ja välillä vuoron saa instumentaalikappaleet.

Illan musiikilliseen antiin kokonaisuutena oltiin tyytyväisiä.


Finlanders oli edellisenä iltana heittänyt keikan Rokualla. Lauantaina oli vuorossa Naapurinvaara.


Tämä porukka ei osallistunut Vuokatti Hiihtoon asusteista huolimatta. Kyseessä oli Varkaudesta Mikkelistä saapunut polttariporukka.


Alkuillasta muodostui jonoa ulko-ovelle. Tansseissa yleisöä oli noin 800.


Reeta ja Lumo lumosivat Napiksen yleisön lopullisesti. Useita toiveita kuultiin, että heidät otettaisiiin esiintymään jatkossakin.

 

 

Päivällä lämpötila oli plussalla ja sateli räntää, mutta sitten suunta muuttui pakkasen puolelle. Ennen illan alkua oli pihalta lumet kolattu ja kulkutiet hiekoitettu.

Tangomarkkinoiden esikarsintakiertue oli yksi illan teemoista. Ennakkoon ilmoittautuneet kilpailijat osallistuivat laulamalla valitsemansa esikarsintatangon. Esitykset taltioitiin, ja niiden perusteella kahdeksan kilpailijaa pääsi esiintymään yleisölle tanssiorkesteri Sunsetin tahtiin. Yleisöäänestyksessä yksi kisaajista pääsi suoraan toukokuussa pidettävälle Tangomaratonille. Äänestyksen voitti Kuhmosta kotoisin oleva, nykyään Joensuussa asuva Teemu Ahtonen. Esikarsintakiertuetta olivat vetämässä Arto Nuotio ja Maria Tyyster.

Vaikka tango muodostui illan teemaksi, kuultiin toki myös muita lajeja tasapuolisesti.

Antti Ahopelto & Etiketti oli myös yksi illan esiintyjistä. Antti yhtyeineen piti alkuvuoden keikkataukoa, ja palasivat tämän kuun alussa jälleen yleisöä viihdyttämään. 

Tanssiorkesteri Sunsetin solisteina vuorottelivat Arto ja Maria tarjoten rytmejä moneen makuun.


Yleisön suosikiksi äänestettiin Teemu Ahtonen Joensuusta. Ahtonen on syntynyt Kuhmossa.


Janita Suihkola Sievistä osaa soittaa myös haitaria. Laulukin sujui oikein hyvin.


Sotkamolainen Aki Korhonen osallistui karsintoihin kotimaisemissaan.


Maria Tyyster esitti hänkin useita tangoja.

Avajaistanssien sää alkuillasta ei ollut mitenkään houkutteleva, mutta tuulen ja tuiskun läpi saapui tanssikansa paikalle. Osa tuli omalla autolla, usea linja-autokyydityksiä hyödyntäen. Myös pari tilausonnikkaa oli pihassa.

Kauden alkua oli odotettu, ja moni kertoikin lähteneensä säätä uhmaten hyvien esiintyjien tähden. Osa puolestaan oli tyytyväinen kun pitkä tauko päättyi.

Saija Tuupanen & eX-miehet esiintyi myös viime vuonna avajaisissa. Tangosta rokkiin ja monta muuta lajia siltä väliltä tuli illan mittaan. Saijan omaa tuotantoa olivat mm. Enemmän kuin saan luvan ja Ota syvälle syliin.

Vuosi sitten tangokuninkaat Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen yhdistivät musiikilliset voimansa, ja lopputuloksena on duo Marko & Jukka. Kolme sinkkua on julkaistu, ja ne kaikki kuultiin illan aikana. Eli Hei vaan heilani suloinen, Hulluna tangoon ja Samppanjaa.

Kaksikon yhteisesiintyminen kirvoitti pelkkiä kehuja. Omia soolokappaleita myös kuultiin, sekä lisäksi pari potpuria. Toinen oli Matin & Tepon tuotannosta ja toinen Kake Randelinin.

Yleisö viihtyi lavan edessä kuin parketillakin.

Näin on kausi avattu, ja ensi viikolla meno jatkuu. Silloin myös on tangomarkkinoiden esikarsinta alkuillasta.


Jukka ja Marko. Täysillä loppuun saakka. Tämä duo tulee menestymään.


Saija Tuupanen esitti tanssimusiikkia laidasta laitaan. Saija on tällä hetkellä naisartistien kärkikastia.


Lukutaidossa ja lukemisen ymmärtämisessä vaikeuksia? Kuvan ulkopuolella oli jopa vaatekasseja lattialla. Lokerikko ei ole huppareiden tms. säilytystä varten. Lattia vielä vähemmän. Narikka on sitä varten. Sinne ja tänne jätetyt vaatteet ja esineet kuuluvat löytötavararoiden kategoriaan.