Iskelmä- ja tanssitaivaan kirkkaimmat tähdet loistavat Naapurinvaaran esiintymislavalla myös vuonna 2018.

Uudenvuoden yönä vuoden vaihtuessa loistivat tähtiraketit ja valoammukset Naapurinvaaran näköalapaikalla.

Joukko talkooväkeä kokoontui ampumaan muutaman raketin aiemmin illalla täydenkuun valaisemalle taivaalle.  Kun kuu meni pilven taakse, oli sää mitä otollisin rakettien paukuttelulle.

Valoammuksia ammuttiin jonkun Naapurinvaaran kylän talon pihasta tai pihoista.

Kova jytinä, rätinä, pauke kuului ja eriväristen ammusten kirjo näkyi Vuokatista. Rinteiden ilotulituksen lisäksi pyrotekniikkaa oli käytössä Katinkullan alueella. Valistuneen arvauksen mukaan taustalla oli kansainvälinen yhteistyö pitkäkilpisillä autoilla ajaneiden matkailijoiden kanssa.

Naapurinvaaralta ovat kauniit näköalat - talvellakin. Näköalojen katselijoille tiedoksi, että pysäköintipaikkoja ei avata ennen tanssikauden alkamista. Vain satunnaisesti aurattava huoltotie on kulkuväylänä.
Useita "uteliaita" on ollut tämän talven aikana autoineen kiinni pysäköintipaikalla. Vahinkoakin on aiheutunut, esimerkiksi joulukuun alussa huvikseen pysäköintialueelle ajanut kuorma-auton kuljettaja sai kaadettua ajokillaan UKK-reitin opasteet. Viimeksi lauantaina 30.12 oli traktorilla vedetty farmariauto ojasta Vaaralan navetan luota. Farkkuauton kuljettaja oli kertonut "huvikseen" lähteneensä ajelemaan.

Noin lyhyesti sanottuna: Jos mitään asiallista asiaa ei ole tanssipaikan pihalle, niin ei kannata sinne mennä autolla. Jos menee ja jää autoineen kiinni, niin vastuu vahingoista lankeaa yksin autonkuljettajalle.

Hyvää Uutta vuotta!

Naapurinvaaran pysäköintipaikka avataan seuraavan kerran tanssikauden koittaessa. Huoltotietä aurataan satunnaisesti. Ei jokaisen eikä joka toisenkaan lumisateen jälkeen.