Perjantaina ne haettiin Kajaanista.

Kumppaniksi ry:n pihalta peräkärryyn lastattiin erilaista puutavaraa.

Sotkamon torilla Naapurinvaaran kiinteistötiimiläiset ryhtyivät laittelemaan palikoita oikeaan järjestykseen. Kun ensiksi oli saatu kuorma purettua.

Karppisen Raunokin sattui sattumalta torin reunalle ja tuli Mikon, Markun ja Joukon avuksi.

Maanantaina rakennus oli melkoisen valmiin oloinen.

Rakennus on Naapurinvaaran Huvikeskuksen uusi makkaranmyyntipaikka, makkarakoppi, nakkikoppi, miksi sitä sitten kutsuttaneenkin.

Makkarakoppi talvehtii Sotkamon torilla. Nuorisoseuran on vuokrannut sen Sotkamon Yrittäjät ry:lle. Kohtuullisella vuokralla.

Lisäksi Kuhmosta kuulemman mukaan tulee torille kaksi rakennusta.

Naapurinvaaralle makkarakoppi kuljetetaan ensi keväänä hiihtolomakauden päätyttyä.


Rauno Karppinen katsoo, kun Markku Kemppainen tutkii piirustuksia perjantaina aamupäivällä. "Seutukaavaliitonkin" miehet ehtivät jo paikalle


Tältä rakennus näyttää Kainuuntieltä päin.


Ja tältä torilta Kainuuntielle päin. 

Kekritansseihin tulijoita tervehti ajankohtaan nähden harvinaisen lämmin, mutta hieman tuulinen sää. Pienenä toiveena ja muistutuksena asiakkaille, että kun saavutte tanssipaikan pihalle valaistulle alueelle, niin muistattehan lyhentää pitkät valot silloin mahdollisimman nopeasti pois, ettei liikenteenohjaajien työ häiriinny häikäisyn vuoksi. Pieni, mutta kohtelias ele.

Illan yleisön ikärakenne oli laidasta laitaan. Vuokatissa pidettiin tanssileiri viikonloppuna, ja paljon kurssilaisia oli testaamassa saatuja oppeja. Neljänsuora taasen sai paljon nuorisioa liikkeelle.

Neljänsuora tarjosi laajan kattauksen 20-vuotta kestäneestä urastaan, mm. Teetä ja paahtoleipää, Mansikkaa ja valkoapilaa, Ujo poika ja Löytäjä saa pitää. Valot - kappale myös kuultiin jolloin solisti Antti Ketonen kertoi Agents-yhtyeen tekevän nykyään yhteistyötä Ville Valon kanssa.

Antin soolokappale Olisitpa sylissäni kuultiin kahdesti. Ilmassa oli myös paljon haikeuden tuntua, sillä vuoden alusta Neljänsuora jää pitkälle tauolle.

Toisena essintyi Nina Åkerman & Onnentähti. He tarjosivat perinteisempää tanssimusiikkia laidasta laitaan, ja myös Ninan omia levytyksiä oli mukana. Onnentähti soitti osuudessaan polkat ja Neljänsuora jenkat.


Kekri tai Halloween. Halloween-asuinen talkoolainen palveli lauantaina asiakkaita.


Nina Åkerman tunnelmoi Napiksen kekritansseissa.


Antti Ketosen Neljänsuora jää pitkälle tauolle.

Päivän sää oli pilvipoutainen ja usvainen. Illan ajankin maisema oli verhoutunut harmaaseen harsoon. Muutama aste oli lämmintä, joten liukasta ei ollut.

Toisen kerran Napiksella esiintyi nuorista miehistä koostuva Komiat, ja yhtye vakuutti omalla esiintymisellään sekä hyvin valitulla ohjelmistolla. Mukana oli useita harvemmin kuultuja kappaleita kuten Jos kaikki Suomen järvet ja Hölöpäti-jenkka. Yhtyeessä haitaria soittaa Kultaisen Harmonikan vuonna 2014 voittanut Aleksi Laukkonen ja omien sanojen mukaan Komiat esittää vahvaan haitaripoljentoon perustuvaa tanssimusiikkia.

Komiat voitti tämän vuoden tanssiorkestereiden SM-kilpailun heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Toisena esiintyi Kalle Kaaja & Antti Tammilehdon yhtye. Kalle vieraili edellisen kerran Napiksella keväällä 2013. Ohjelmistoon kuului omia levytyksiä sekä paljon Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä kappaleita. Olihan Kalle aikanaan Topin taustalla olleen Kulkukoirat – yhtyeen solistina. Omana mausteensa esitettyyn musiikkiin toi lavalla ollut Go-Go-tanssijatar.

Komiat on orkesteri, jota suomalaiset tanssipaikat ovat kaivanneet. Yhtyeellä on jo ensi kesän kaikki lauantait varattu.

Onko tässä jotain tuttuakin menneiltä ajoilta? Kalle Kaajalla ja orkesterilla oli mukana Go-Go-tyttökin. Niin Komiat kuin Kalle Kaajan orkesteri esittivät oikein tanssittavaa musiikkia.