Totuus on se, että tanssipaikoilla Suomessa on käynyt yleisökato. Juhannusaatto Napiksella oli poikkeus, mutta useilla tanssipaikoilla ei yleisöä ole ollut edes juhannuksena.

Lauantaina Naapurinvaaralla oli yleisöä runsas 250. Nyt mietitään vakavissaan, että mitä tehdään ensi kesän ja tulevan syksyn kanssa.

Nyt pitäisi olla paras lomakausi menossa. Vaikuttiko sitten tapahtumien tarjonta. Tangomarkkinat ja kaikki muu vai koronalla pelottelu mediassa? THL:n Mika Salmisen julkisuuteen antamien lausuntojen mukaan talvella voi tulla epidemian ryöpsähdys, voi olla tulematta, jos epidemia tulee jo syksyllä. Ja syynä kesä yleisötapahtumat, mikäpäs muukaan.

Kuhmon kamarimuusikin maskisuositukset saattavat lisätä kainuussa herkästi syntyvää paniikkia.

On kuin savolaisten jutut, tyyliin ”soattaa olla tai soattaa olla olematta.” Ihminen ja hevonen ovat pakoeläimiä ja kun pelko on ohjelmoitu kovalevylle, niin sitä on vaikea voittaa.

Odottaisi viranomaisten kertovan osailujen sijaan koronan nykymuodon olevan lähinnä tavallisen lentsun luokkaa ja senkin, ettei tanssipaikat esimerkiksi ole ollet koronalinkoja. Sotkamossa muun muassa koulut ja päiväkodit olivat todellisuudessa koronalinkoja.

Eräs asiakas tiivistikin ihmisten mietteet hyvin: ”Jos on tunnettu esiintyjä, ei tulla tansseihin, kun pelätään olevan paljon porukkaa, Sitten kun on tuntemattomampi esiintyjä ei sen takia lähdetä.”

Tilanne näin jatkuessaan vaikuttaa tanssipaikkojen kannattavuuteen ja artistien sekä orkesterien työmahdollisuuksiin.

Lauantaina Naapurinvaaralla kuultiin ensimmäistä kertaa mahtavaäänistä ja monipuolisella ohjelmistolla esiintymään tullutta Mika Mäkkeliä sekä kokenutta konkaria Mia Leivoa.

Palaute oli selvä. Tällaisia esiintyjiä tarvitaan ja toivotaan.

Mika Mäkkeli olisi mitä todennäköisemmin menestynyt tänäkin vuonna tangokuningas kisassa.

Onnittelut Hanna Hirvoselle Napiksen porukalta. Hopea ei ole häpeä ja keikkaa tulee riittämään.

 

Teksti ja kuvat Pertti Granqvist.

 

Video julkaistaan myöhemmin

>

Kommentit   

0 #1 Jutta 11.07.2022 09:48
Ei tuntemattomat esiintyjät vedä porukkaa, etenkään kesäaikana kun lauantaisin on tansseista tarjontaa yllin kyllin oikeilla kesälavoilla myös näillä korkeuksilla.
Monet eivät käy kesällä Napiksella myöskään siksi, että sinne pääsee silloinkin kun kesälavat eivät ole auki.

Vinkkinä: Pitäkää kesä suljettuna tai karsikaa kesätanssien määrää, panostakaa esiintyjiin.
Jatkakaa syyskautta pidempään ja aloittakaa kevätkausi aiemmin, vaikka jo helmikuussa.
Silloin on vähemmän tarjontaa tansseista ja väkeä tulee teillekin.
Lainaa

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä