Yhteisöllisyys, osallisuus, kolmas sektori. Tuttuja sanoja juhla- ja vaalipuheista.  Nämä ylevät sanat muuttuvat teoriasta käytännöksi yhdistystoiminnassa. Olipa sitten kyseessä metsästysseura, kyläyhdistys, Marttakerho tai urheiluseura.  Kun yhdistys tarjoaa jäsenilleen yhteistä tekemistä, koulutusta, virkistystä, ja muille seutukunnan yhdistyksille verkostoitumismahdollisuuksia, ovat nämä  yhdistykset hoitaneet leiviskänsä täydellisesti. Siis näiden yhdistysten toiminta edistää yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja kolmannen sektorin toimintaa.

Sotkamon Nuorisoseura on Naapurinvaaran Huvikeskusta pyörittäessään toteuttanut yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja edistänyt kolmannen sektorin toimintaa paikallisesti jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Tänä vuonna teemana meillä on tuo otsikossa mainittu ”Tansseissa tähtien kanssa.” Se on sitä yhteisöllisyyttä ja osallisuutta tarkoittaen sitä, kuinka talkooväki pääsee  järjestämään tansseja Suomen iskelmä- ja tanssitaivaan kirkkaimpien tähtien kanssa Suomen parhaimmalla tanssipaikalla.

Kolmatta sektoria edustaa osallistuminen kainuulaisten nuorisoseurojen ”Tekemisen riemua”-hankkeeseen. Tässä hankkeessa on mukana kainuulaisia Nuorisoseuroja.

Hankkeesta ja tansseista tähtien kanssa kerromme lisää Pestuupäivässä sunnuntaina 19.2. klo 16.00 Naapurinvaaralla.   Kerromme muun muassa niistä kaikista talkoolaiseduista. Tervetuloa entiset ja myös uudet talkoolaiset.

Hyvää ystänpäivää!

 

 

 

Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä