PNP:n jykevällä bassolla laulava solisti Henri Jokinen ei osallistu tänä vuonna tangomarkkinoille.

”Jää muillekin mahdollisuuksia”, yhtyeen rumpali Pasi Rissanen kommentoi Henrin päätöstä.

Huhtikuun 22. päivänä 18-vuotta täyttävä Henri kuljetti tangon tahdissa 500-päistä yleisöä pitkänperjantain tansseissa Satumaasta Hurmioon.

Ei ihme, jos kysyntää ja keikkaa riittää.

Vuoden 1992 tangokuningatar Eija Kantola on loistanut lavojen kestotähtenä lähes yhtä kauan kuin Nuorisoseura on järjestänyt Naapurinvaaralla tansseja. Vankka rutiini ja ammattitaito näkyi sekä kuului kaikessa tekemisessä. Vuosien varrella on hittejäkin syntynyt alkaen siitä kuuluisasta ”Ilmaan noussut oon.”  Kappale olisi sopinut lankalauantain tansseihinkin Kyöpelinvuorelle lentävien tunnussäveleksi.

Yleisöä oli siis tuo mainittu lähes 500.  Orkesterien kanssa jutellessa kävi ilmi kaikkialla Suomen tanssipaikoilla talven aikana yleisömäärät hiljalleen kohonneen ja kesän keikkakalenterien täyttyvän.

PNP soittaa seuraavan kerran sunnuntaina Pavilla Helsingissä. Eija Kantola orkestereineen sunnuntaina Härmän Kylpylässä.

Matka sunnuntaina jatkuu Sotkamossa korjatulla autolla.

Naapurinvaaralle tullessa oli keikkabussin moottorin turbo heittäytynyt toimimattomaksi. Pahimmillaan auto kulki vain 50 kilometrin tuntivauhdilla.

Ravexin Krissen kautta apuun saatiin Vuokatin Autohuollon Niko Pulkkinen. Vika löytyi ja kun esiintyjien ohjelmassa oli muutenkin pienoisloma Vuokatissa, niin yön selkään ei ajolähtöä ollut.

Kajaanista ajaneen linja-auton tanssikyytiin nousi 8 matkustajaa. Vaatimuksia kyydistä on huudettu kevättalven ajan isolla äänellä, mutta tosipaikan tullen kulkijoita ei sitten olekaan. Jospa lankalauantaina olisi kyydin käyttäjiä enemmän.

Tanssikenkämyynti Sainio tuli  Kajaanin Tanssifestivaalilta Napikselle myymään kenkiä.

Kuvissa nuoret miehet ovat narikassa työskennelleet Jymyn C-pojat Tuomas ja Matias.

 

Teksti Pertti Granqvist

Kuvat ja video Olavi Heikkonen, Pertti Granqvist.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä