Etelä-Pohjanmaalta saapuneet hallitseva, Jarkko Yli-Sikkilän sanoin hallitsematon tangokuningatar Pirita Niemenmaa, Jarkko itse ja hänen orkesterinsa vierailivat Napiksella lankalauantaina ensi kertaa.

Pirita sai lahjaksi Kyllikin neulomat Napis-sukat. Hän lähetti kiitokset sukkien neulojalle ja orkesterin miehet olivat vähintään ihmeissään kuullessaan kuinka paljon uusia talkoolaisia toimintaan on mukaan tullut kuluvan kevään aikana.

Etelä-Pohjanmaalla, jos missä arvostetaan talkoohenkeä. Huomion he olivat tehneet myös ilmassa leijuvasta hyvästä hengestä ja rennosta meiningistä.

Yleisö oli laittanut merkille Soivan Orkesterin ja solistien rennon meiningin sekä erityisesti Piritan ja Jarkon duo-esitykset.

Ville Liimataisen yhtyeen ohjelmiston yleisöön menevimmät kappaleet ovat aikoinaan Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä ja myös uuttakin tuotantoa kuultiin. Kappaleita, jotka löytyvät toukokuun 21. päivänä Kemissä julkaistavalta debyytti-albumilta. Sen nimi on sama kuin esikoissinglen eli ”Tuhlaajapoika.” Tuottajana kovan luokan ammattilainen Esa Nieminen, jonka elämäntyöstä musiikin parissa on äskettäin ilmestynyt kirja. Nieminen on säveltänyt myös muutamia albumin kappaleita.

Yleisöä oli noin puolet vähemmän, vajaat 300 kuin perjantaina. Mukavaa, että nyt oli paikallisia lähtenyt liikkeelle. Eräskin kajaanilainen pariskunta kertoi olleensa viime syksystä lähtien ”koronatauolla.”

Toinen pariskunta oli uskaltautunut lähtemään tansseihin, linja-autoon ei uskallettu kuitenkaan nousta vielä.

Kajaanin linja-autossa matkustajia oli saman verran kuin perjantaina. Kiitoksiakin kyydin järjestämisestä saatiin, mutta myös sellaista palautetta, jonka mukaan aikataulu ja reitti on väärä ja liikennöitsijäkään ei erästä henkilöä ollut miellyttänyt.

Esimeriksi Nurmeksesta paikalliset tanssinharrastajat touhuavat porukan kokoon ja tulevat linja-autolla. Eikö tosiaan Kajaanista löytyisi vaikka taksin tai pienoisbussin omistavaa yrittäjää, joka lähtisi kyytiä ajamaan edes kokeilumielessä. Markkinointiapua on luvassa ainakin.

Lankalauantain tanssien yleisön kotimatkaa valaisi täysikuu ja mieltä ilahduttivat peltoaukeiden kohdalla kevään hurmassa juoksentelevat jänikset. Noitia ei kuuta vasten näkynyt lentämässä, vaikka koronan pelossa ei Kainuussa uskallettu pahoja henkiä häätäviä kokkoja polttaa.

Tanssien merkeissä palaamme asiaan vapunaattona. Seuraavana viikonloppuna Napiksella on tarjolla kulttuuria  Hiukan Iloa- lastentapahtuman ja Laulumatkan muodossa.

Teksti:

Pertti Granqvist

Kuvat ja video: Pertti Granqvist ja Minna Huovinen.

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä