Torstaina 14. huhtikuuta kerrottiin THL:n poistaneen yleisen maskisuosituksen.

Tietyissä tilanteissa maskeja suositellaan käytettäväksi, esimerkiksi silloi, jos epäilee altistuneensa koronalle.

Maskisuosituksesta luopumista perustellaan muun muassa sillä, että koronan torjunnassa ei asiantuntijoiden mukaan maskeilla olisi merkittävää vaikutusta.

Enemmän vaikutusta on rokotusten ottamisella.

Yksi askel kohti normaalia on otettu.

Näin maallikon silmin katsottuna näyttää ainakin Kainuussa siltä, että korona on vaipunut vaikutuksiltaan tavallisen nuhakuumeen tasolle.

Koronan takia ei ole sairaalahoidossa ”Maalaisliiton ilosanoman ” mukaan kuin muutamia henkilöitä. En vähättele koronaa, enkä nuhakuumettakaan.

Sen enempää nuhakuumeen kuin koronaltakaan ei voi välttyä. Ainoastaan täydellinen eristäytyminen ja käsidesin lotraaminen ja kolminkertaiset maskit voisivat pelastaa.

Uutta normaalia on yritetty Naapurinvaaralla elää nyt toista kuukautta. Ilman Vuokatin matkailijoita ei tansseja järjestettäisi.

On toki paikallisetkin käyneet, mutta tiedän paljon vakioasiakkaita, jotka eivät uskalla lähteä yleisötilaisuuksiin. En moiti heitä, tunne on vahva vaikuttaja päätöksiä tehtäessä.

Pääsiäinen nojaa pitkälti Vuokatin majoituspaikkojen asiakkaisiin. Veikkaisin, että reilusti yli puolet molempien iltojen asiakkaista on matkailijoita.

Erikoinen on pääsiäisen tilanne myös siksi, että naapurikaupungissa ohjelmatoimisto on järjestämässä omaa tapahtumaansa.

Heillä on hyvät artistit, jos ei ole huonot meilläkään. Paradoksi siinä, että perjantaina meidän molemmat artistit ovat mainitun toimiston listoilta ja lauantaina toinen. 

Sekin erikoista, että meille tämä tuli täysin puskista kuin hirvenvasa Pohjavaaran suoralla tansseista palaavien auton eteen aamuyöllä.

Kajaanista tansseihin on pitkästä aikaa linja-autokuljetus. Asiakkaiden pyynnöstä, suorastaan vaatimuksista johtuen. Meille on väitetty, että jos kyyti ajettaisiin, autojen norrat notkuisivat matkustajien paljouden takia.

Pääsiäisenä näemme, pitävätkö väitteet paikkansa.

Ja nähdään muutenkin pääsiäisenä – tansseissa Naapurinvaaralla.

 

Sääkin on ennusteiden mukaan parempi kuin oheisessa, kiirastorstaina OTETUSSA KUVASSA.

 

Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä