Kekrilauantaina Naapurinvaaralla järjestettiin kaksi tilaisuutta. Päivällä neljä paikallista metsästysseuraa tarjosivat hirvikeiton, kyläläisille, maanvuokraajille ja seuran jäsenille.

Illalla vuorossa olivat tanssit. Hirvikeitolla kävijöiden määrää ei laskettu, mutta illalla yleisömäärä laskettiin.

Loppusaldoksi saatiin 617 asiakasta. Se on syyskauden yleisöennätys. Väkeä oli 90 enemmän kuin viikkoa aiemmin.

Huomattavan paljon tanssikansaa saapui paikalle linja-autoilla. Pohjois-Karjalasta kolmella bussilla läpi tuulen ja räntäisen tuiskun. Oulustakin oli bussikyytiä touhuttu, mutta lähtijöitä ei löytynyt riittävästi.

Sotkamosta ja Vuokatista bussissa tuli 65 asiakasta. Suurin osa Vuokatissa lomailevia. Liioittelematta voidaan puhua matkailun oheispalvelusta.

Kajaanista oli linja-autokyydin kyselijöitäkin. Muutamat esittivät kysymyksensä aggressiiviseen tyyliin, haukkuen meitä muun muassa pöljiksi, koska emme kyytiä järjestä. No, kyytiä oli tarjolla elokuun ja syyskuun ajan. Ketkä lienee pöljiä sitten loppupeleissä, matkustajia ei Kajaanin autoon vain löytynyt.

Kekrikarkeloissa väkeä tanssittivat Kari Hirvonen & Onnentähti ja Sinitaivas. Molemmat näitä lähes takuuvarmoja yleisömagneetteja, jotka saavat väkeä liikkeelle.

Siksi Kari on ensi vuonnakin listoilla kahteen kertaan. Sinitaivas kerran, koska toista yhteistä päivää ei valitettavasti löytynyt. Tai ei vielä ainakaan ole löytynyt.

Sinitaivas on orkesterilta saadun tiedon mukaan vaihtanut tallia. Jatkossa orkesterin keikkoja myy Gramofoni, keikkamyyjä säilyy samana.

Tanssiyleisöä, mukana oli nuoriakin. On kiiteltävä taas kerran siististä käytöksestä. Tanssipaikalle tullaan tanssimaan, eikä vääntämään kättä tai riitaa haastamaan. Kontrasti niihin aikoihin, jolloin Nuorisoseura aloitti tanssien pidon Napiksella on valtava. Tässä tapauksessa ei voi sanoa, että ennen kaikki oli paremmin.

Jotain parannettavaa olisi. Vaikka liikenteenohjaajat eivät ole paikalla, niin auto pitää osata pysäköidä niin, ettei se tuki kulkuväylää. Hetken harkittiin auton omistajien kuuluttamista, mutta ei sitten näin toimittu.  Kuitenkin kuvissa ja videolla näkyvä pysäköinti on harmilista ja ylimielistä toimintaa.

 

 

Pertti Granqvist

Linkki videoon. Pahoittelemme videon teknistä laatua ja lyhyyttä. Johtuu teknisistä ongelmista.

https://www.youtube.com/watch?v=FftHPSgjS5U

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä