Lauantaina nähtiin keväisen sään koko repertuaari. Yöpakkasen jäljiltä kuurainen maa suli lämpötilan kivuttua plussan puolelle. Aurinkokin näyttäytyi, mutta orkesterien roudatessa kamppeitaan saatiin varttitunnin annos rakeita ja räntää.

Terassia ei Napiksella vielä saatu avattua, terassikalusteet tupakkapaikalla olivat kuin tulevan kesän airueena.

Lauantaina vietettiin kansainvälistä tanssinpäivää. Tanssimisesta ilon irti otti vähän yli 300-päinen yleisö Heidi Pakarisen ja Roulette-orkesterin sekä Ari Lavun Wire-orkesterin tahdissa.

Mainittakoon Roulette-orkesterissa soittavan aikoinaan 14 vuotta Reijo Taipaletta säestänyt Kultaisen Harmonikan voittaja Jani Helenius.

Jani sanoi noiden vuosien olleen muistorikkaita ja kuvaili Reijo Taipaletta vaatimattomaksi persoonaksi, joka ei elvistellyt omaisuudellaan tai osaamisellaan, vaikka aihettakin olisi ollut.

Reijo Taipale levytti paljon kappaleita, joita kuultiin harvemmin keikoilla. Yksi tango tästä sarjasta kuultiin Heidin esittämänä lauantaina.Kuultiiin paljon muutakin jalan alle menevää tanssimusiikkia.

Melkoinen tapaus tämä Heidi. Virtaa on kuin vesivoimalassa kevättulvan aikana. Vauhdikas esiintyminen lavalla ei riittänyt, tauon aikana Heidi vaihtoi tanssikengät jalkoihinsa japyörähteli parketilla. Lienee turha mainita  vientiä riittäneen.

Ari Lavun Wire-orkesteri oli Naapurinvaaralla ensimmäistä kertaa. Vaan ei viimeistä yleisöltä saadun palautteen perusteella.  Saattaa olla niitä tulevaisuuden tanssiorkestereita, joiden ilmestymistä ovat niin tanssienjärjestäjät kuin tanssijat kaivanneet.

Naapurinvaaralla tanssitaan seuraavan kerran 20. toukokuuta. Keväällä matkailulaitokset ovat kiinni, muun muassa Hotelli Vuokatti jo vapunaikana. Kesältä tanssi-iltojen määrää on harvennettu viime kesän kokemuksista viisastuneena.

 

Teksti, kuvat ja video:Pertti Granqvist

Video julkaistaan 1.5.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä