Puistokulma on vuonna 1964 työväenliikken talkoilla tekemä tanssipaikka. Omaisuus säätiöitiin 1980-luvulla

Lähes 30  Puistokulman tanssipaikan talkoolaista Vantaalta teki opinto-ja palkintomatkan Sotkamoon. Vantaan Puistokulma ry:n puheenjohtaja Kati Tyystjärvi kertoi opinto-osuutta edustaneen seminaarin.

Seminaarissa oli ihan kynän ja paperin kanssa mietitty, kuinka eri palvelusektoreita kehitettäisiin.

”Paras ehdotus oli, että tansseissa olisi niin sanottu tanssigigolo, joka tanssittaisi naisia. Kukaan ei sen ehdotuksen tekijäksi tunnustautunut. Hyvä ehdotus, koska niin meillä kuin teilläkin on naisia tansseissa enemmän kuin miehiä.”

Lentokoneella Kajaaniin tulleet vantaalaiset jatkoivat matkantekoa bussilla ja palkinto-osuutta ja tietenkin myös opinto-osuutta edusti tutustuminen Suomen parhaaseen tanssipaikkaan.

Tyystjärvi ja vuorovastaava Erkki Laakkonen kertoivat tutustuneensa Naapurinvaaran historiaan.

Yhteistä pintaa löytyy historiasta. Sillä erotuksella, että Puistokulma on edelleen toiminnan aloittaneiden järjestöjen hallinnassa.

Säätiön takana on työväenliike ja samoin Puistokulma ry on järjestöjen järjestö.  Kiinteistö on säätiön, yhdistys pyörittää seurantalon tansseja.

”Meillä on jäseninä työväenliikkeen toimintaa lähellä  olevia järjestöjä, muun muassa Vantaan vasemmiston puolueosastot ja kolme eläkeläisjärjestöä, muutama urheiluseura ja Kansan Sivistystyön Liiton Vantaan sivistysjärjestö.

Puistokulmassa järjestetään tansseja talvikaudella. Laakkonen ja Tyystjärvi  kertoivat suosituimpien esiintyjien olleen  Antti Ahopellon, Rainer Bollströmin, Johanna Rantsin, Heidi Pakarisen ja Henri Jokisen & PNP:n.

Naapurinvaaralla lauantaina odotettiin tanssien alkamistalievän jännityksen vallassa. Tietoja edellisen illan maltillisista yleisömääristä muilla tanssipaikoilla oli liikkunut ja siksipä ennuste oli vähän tai vähän enemmän. Yleisöä tuli vähän enemmän, 400 ylitettiin. Niukasti, mutta kuitenkin. Vuokatin majoituslaitoksista tuli ensimmäisellä kierroksella lähes täysi bussillinen väkeä.

Musiikista vastasi enemmän bilebändinä tunnettu ja suhteellisen vähän tanssilavakeikkoja tekevä Jonna Ortju Namu-orkesterinsa kanssa.  Vaan kun Jonna vetäisi tulkintansa tangosta ”Vie meidät rakkauteen”, olisi siinä useammalla tangokuningattarella tekemistä vastaavaan pystyäkseen. Jarkko Honkanen sai yleisöltä kehuja. Syystäkin ,”Bella Ciao” ja ”Linda, Linda” saivat läheiselle pellolle kesälaitumelle tuodut lampaatkin hyppimään tasajalkaa.

 

Kuvissa Kati Tyystjärvi ja Erkki Laakkonen sekä illan esiintyjät. Asuntoauot olivat taas kuin tulvan tuomina pysäköintipaikalla. Vähäväkisimpinä iltoinahan tuollainen vielä menettelee, mutta juhannuksena järjestyksenvalvojat joutuvat ikävän ihmisen rooliin, mikäli autoja pysäköidään miten sattuu. Eli väärin ja tilaa vievästi pysäköidyt autot siirrätetään.

 

Teksti ja kuvat

Pertti Granqvist

Videot julkaistaan maanantaina 12.6

 

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä