Aika tasan 60 vuotta sitten oli valmistumassa tanssipaikka Naapurinvaaran tunturille.

Kaksi viikkoa myöhemmin, juhannuksena 1959 oli uuden tanssipaikan avajaisissa 5 700 lipun ostanutta.

Väkeä on ollut silloin pitkin ja poikin sekä osa jotenkuten pystyssäkin Naapurinvaaran rehevillä rinteillä.

Ville Valon ja Agentsien esiintyminen sai perjantaina 7. kesäkuuta armon vuotena 2019 Naapurinvaaralle eri kyydeillä tulemaan väkeä 2 200 hengen verran. Enemmänkin tulijoita olisi ollut, mutta lipunmyynnille laitettiin stoppi muun muassa siksi, etteivät esimerkiksi pysäköintipaikat olisi riittäneet. Toki varapaikkana oli Naapurinvaaran koulun urheilukenttä.

Mitoitus oli oikein, koska varapaikalle olisi menty jo viidellä seuraavalla parkkiin tulleella autolla.  Onneksi yleisö käytti linja-autoja, takseja ja kaverikyytejä.

Ravintolapalveluiden mitoitus osui myös kohdalleen sekä myyntipisteiden, myyjien että myytävän tavaran suhteen.

Viime kesästä oli opittu muun muassa se, että vessakapasiteetti ei riitä. Perjantaina riitti, koska tilapäisiä vessoja eli ”Bajamajoja” oli nyt käytössä.

Kiukkuisimmat asiakkaat olivatkin ilman lippuja jääneet.  Lippuja myytiin Tiketin kautta ennakkoon puolen vuoden ajan. Naapurinvaaran tansseissa kevätkauden ajan myytiin lippuja. Pitäisi ymmärtää, ettei tällaiseen tapahtumaan lippuja ole myynnissä enää tapahtumapäivänä, eikä tapahtumaa edeltävänä päivänä. Eikä välttämättä edellisellä viikollakaan.

Juha-Tapion ja Antti Ketosen keikkaan 10.8 ovat ennakkoliput myynnissä. Nyt, kaksi kuukautta ennen tapahtumaa on jo yli 200 lippua myyty…

Ohjelmatoimiston määräämät turvatoimet ja kuvauskiellot olivat huvittavuuteen asti tiukat. Sitä vaille, ettei soundchekin aikana paikalla olleita talkoolaisia vaadittu käyttämään korvatulppia ja silmälappuja. Umpisellaisia, joita käytetään hevosilla.

Ohjelmatoimiston edustaja perusteli turvatoimia ja kuvauskieltoja tähden kansainvälisyydellä ja piratismilla.  Pelkona on, että järjestelmäkameralla otetusta kuvasta tai videosta tehdään joku piraattijuttu. Kännykällä kuvatusta ei tietenkään sellaista saa tehtyä….

 Kännyköillä kuvaamista ei voi kieltää, se sentään ymmärrettiin.

Yleisön suuntaan näkyviä toimia olivat turvatarkastukset. Valitettavasti nykyinen maailmanmeininki on sellainen, että tällaisen väkimäärän tilaisuuksissa on aiheellista näin toimia.

Joka tapauksessa tilaisuus oli oikein onnistunut. Niin esiintyjät, yleisö kuin hikisen urakan tehneet talkoolaiset olivat tyytyväisiä.

Yleisölle jälleen kerran suuri kiitos siivosta käytöksestä.  Järjestyshäiriöitä ei ollut.

Naapurinvaaran koulun seinän digimittari näytti +31 asteen lukemia.

Kuolaniemellä virallisella mittausasemalla oli parhaimmillaan perjantaina iltapäivällä +28,9.

Palaamme asiaan perjantai 21.6 Juhannusaaton Suurtanssien merkeissä.


Kuva otettu hetki ennen Ville Valon esiintymistä.


Kuvassa etualalla kuopiolainen polttariseurue.


Lämpötila kello 18 Naapurinvaaran koululla.


Juhlat jatkuivat nurmikolla tilaisuuden päättymisen jälkeen.


Linja-autosta tulijoiden kanssa keskusteltiin muun muassa juomien nauttimisesta huvipaikalla.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä