Naapurinvaaran kauden 2021 päätöstanssien yleisö poistui kiristyvään pakkassäähän. Sunnuntaina aamulla Sotkamossa Kuolaniemen mittausasemalla oli paria kymmenystä vaille -20 astetta.

Jos vielä säätilasta puhutaan, niin Sotkamon ja Vuokatin kohdalla taivasta on talviset olosuhteet, mikä on matkailijoiden mieleen.  Majoituspaikoista tulikin mukavasti väkeä bussikyydillä ja takseilla.

Sekä lähti taksilla. Puoli yhden aikaan ajaessani Tenetiltä Naapurinvaaraa kohti tuli vastaan noin kuuden kilometrin matkalla kolme taksia, yksi taksi ajoi edellä ja yksi perässä.

Kauden päätöstansseissa tanssittivat sekä viihdyttivät nuoret artistit Anneli Mattila ja Teemu Ahtonen. 350-päinen yleisö tykkäsi, koska Ahtonen huolehti perinteisetä tanssimusiikista, Mattila enemmän iskelmävoittoisesta.

Naapurinvaaralla esiintymistä pienen pojan haaveeksi kuvaillut Ahtonen tuli keikalle Kajaanista. Kuhmolaissyntyinen Ahtonen esiintyikin siis kotikonnuillaan. Anneli Mattila on syntyisin Karvialta, keikalle hän tuli Helsingistä.

”Pitkä on matka, Jyväskylä olisi parempi asuinpaikka”, seuraavan kerran Rokualla esiintyvä Anneli jutteli.

Itsenäisyyspäivän aikana olisi ollut keikka Kouvolassa.

”Koronan takia keikka peruttiin ja muitakin peruutuksia joulukuulle on tullut. Jokin aika sitten joulukuun keikkakalenteri näytti vielä hyvältä.

Koronan vähentäessä tanssipaikkojen määrää ennusti Anneli Mattila päätoimisten muusikoiden ja esiintyjien joutuvan etsimään muita töitä.

”Esiintyminen, keikkailu on vain harrastus:”

Anneli Mattila on päätoiminen laulaja, Teemu Ahtonen työskentelee TE-toimistossa asiantuntijana.

Naapurinvaaralla seuraavat tanssit ovat jo 1.1, mikäli koronatilanne ei ihan lapasesta lähde. 5.-6.12 ovat Joulumessut, suuri myyjäistapahtuma.

 

Pertti Granqvist, teksti, videon editointi ja Huvikeskuksen ulkokuva, muut kuvat ja video Olavi Heikkonen.

 

Pikkujoulutanssien video löytyy t ä ä l tä.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä