Vähän yli 300 asiakasta saapui lauantaina tanssimaan Sotkamon korkeudella harvemmin nähtyjen Mikko Mäkeläisen&Myrskylyhdyn ja Suvi Karjula &In The Moodin tahdissa. Ja tahtilajeja riitti hengästyttävistä nopeista rallatuksista aina tiiviiseen tunnelmointiin.

Oman vuoronsa Kake Randelinin tunnetuksi tekemiin kappaleisiin päättäneen Mikko Mäkeläisen vastapariksi Suvi päätti illan Eino Leinon teksteihin perustuvaan musiikkiin. Erikoinen ”viimeinen valssi”, mutta toimi hyvin, kuten myöhemmin julkaistavalta videolta voi nähdä.

Tuosta Randeöin-potpurista jäi mukavasti korvamadoksi soimaan ”Hei vaan heilani suloinen.”

Suvi orkesteeineen oli esiintnyt edelisenä iltana Rauhanlahdessa Kuopiossa. Suvi kertoi loppuillasta meiningin olleen riehakasta, mihin orkesterin esittämän musiikin lisäksi oli vaikuttanut ravintolasta myydyt juomat.

Rauhanlahdessa siintyminen oli niin sanottu jalkakeikka. Vuosi sitten In The Mood oli tulossa Napikselle, mutta jalkakeikan peruuntuminen muutti suunnitelmia. Matkat ovat pitkiä ja polttoaine kallista. Esiintymispaikkojen vähentyminen vaikeuttaa esiintyjien hankkimista erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomen tanssipaikoille.

Mikko Mäkeläinen orkestereineen esiintyi perjantaina  Kempeleen Työväentalolla. Siellä tanssit olivat päättyneet jo kello 22.00. Hotellissa yö Oulussa ja sitten kohti Sotkamoa. Naapurinvaaralta suunnaksi he ottivat ensiksi Nelostien ja sitten Hirvaskankaan. Suvi ja In The Mood yöpyivät Naapurinvaaralla. Kotimatka oli edessä sunnuntaina.

Yleisöltä saadun palautteen perusteella väkeä olisi voinut olla enemmänkin, jos ihmiset olisivat oivaltaneet sen, kuinka tasokkaita orkesterit oikeasti ovat. Ehkä molemmat orkesterit  ovat tuttuja etelän lavoja ja tanssipaikkoja kiertäneille.

Mutta ne, jotka olivat päättäneet tulla, tulivat hyvissä ajoin. Eikä keliä voinut moittia, vaikka tanssien päätyttyä muutama lumihiutale taivaalta tippuikin.

Seuraavan lauantain artistien tunnettavuuden pitäisi olla kunnossa. Talvilomatansseissa esiintyvät Leif Lindeman ja Kaija Lustila.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video:  Pertti Granqvist

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä