Lauantain sää oli paljon parempi kuin mitä ennusteissa luvattiin. Muutama tunti ennen tanssien alkua saatiin vielä mehukkaita sadekuuroja.

Ilma lämpeni ja taivaalle ilmestyi keltainen kuunpuolikas hämärän myötä.  Tansseista lähdettiin kotimatkalle elokuun ”kuhjassa.”

Lauantain Itä-Länsi -tansseissa ei pesäpallokauden päätapahtuma näkynyt millään tavoin. Tansseissa oli kuitenkin lähes 400 asiakasta.

Kainuulaiset artistit Hanna Hirvonen ja Pekka Mikkola viihdyttivät ja tanssittivat väkeä yhdessä sekä erikseen. Yhdessä yhden dueton verran.

Molempien ohjelmistosta löytyi tanssittavaa musiikkia alkaen Hannan ensi kertaa esittämästä E´ Viva Espanja-kappaleesta. Parina soi Kaunis on Kainuu.

Näin Itä-Länsi -tansseissa mentiin musiikin mukana etelästä pohjoiseen.

Pekkakin muisti kotisetunsa esittämällä illan lopuksi Kainuu Twistin.

Pekka kertoi tänä vuonna tehneensä noin 15 keikkaa opettajan työnsä ohessa. Hanna Hirvosen keikkatahti taasen on kiihtynyt kuin vauhti Matin ja Tepon hittikappaleessa ohjelmatoimiston artistiksi siirtymisen myötä.

Lauantaina kovimman urakan esiintyjistä sananmukaisesti takoi Onnenpotkun rumpali Jukka Keränen.  Kempeleen mies soitti rumpuja viisi tuntia. Coralian orkesterin rumpalille tuli este ja Jukka joutui soittamaan molempien orkesterien setit.

Illan aikana sattui sellainen tapaus, että tansseihin tuli vieras ilman lippua, hänet otettiin kiinni ja laitettiin häkkiin. Kyseessä oli kotoaan karannut koira. Sekarotuinen piski tuli sisälle ja oli makkaranhajun perässä pyrkimässä keittiöön. Koira tunnistettiin aikaisemminkin tanssipaikalla vierailleeksi veijariksi. Omistajaa ei yöllä tavoitettu ja niinpä sessu laitettiin yhden järjestyksenvalvojan autossa olleeseen koirahäkkiin.

Illan aikana tuli ilmi väitteitä, ettei tieto tansseista ja erityisesti linja-autokuljetuksista Kajaanista olisi tavoittanut kansalaisia.  Kerrottakoon tässä yhteydessä elokuun jäljellä olevissa tansseissa linja-auton ajavan Kajaanista. Aikataulu löytyy Napiksen nettisivuilta ja Koti-Kajaani -lehdestä.

 

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video:  Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä