Naapurinvaaran juhannustanssien pääesiintyjä Kake Randelin tiivisti puolitoistatuntisen settinsä päätteeksi näkemyksensä suomalaisista tanssipaikoista villisti viheltävän, taputtavan ja meluavan juhlakansan kurkottaessa lavan reunuksen yli käsiään idoliaan kohti.

”Naapurinvaara on paras tanssipaikka.”

Kake oli omien laskujensa mukaan 23. kerran Napiksella esiintymässä.  Kaksi kertaa jäi koronan aiheuttamien sulkujen takia väliin. Kake ei sairastanut koronaa edellisinä juhannuksina, mutta sitkas flunssa vaivasi ennen tämän vuotista keikkaa.

”Viikon olin petinpohjalla. Koronatestit tein ja ne näyttivät negatiivista.”

Juhannusaaton tansseja voi kuvailla paluuksi menneisyyteen muutaman vuoden taakse, jolloin aattona juhli vaaralla lähes 1500-päinen yleisö.

Aivan noihin lukuihin ei päästy, mutta yli 1100 myytyä lippua on näissä olosuhteissa hyvä saavutus. Yleisössä oli silmään pistävän paljon nuorta väkeä. Huvitilaisuus sujui ilman mainittavia häiriöitä, Mikä on ravintolamyyntiin peilaten erinomainen saavutus. Kiitos siitä yleisölle.

Kaken lisäksi nähtiin ”lauteilla” Tanssiorkesterien hallitseva Suomen Mestari Albert Salminen & The Gallants ja Hanna Hirvonen & Haavekuva.

Alberts Salminen on bändin laulaja Anton Lepistö.

”Minun toinen nimi on Albert ja äitini tyttö nimi Salminen. Kun vedän tumman puvun päälle, olen Albert Salminen.”

Yhtyeessä soittavalla Venni Korhosella on juuret Sotkamossa Pohjavaaaralla.

Hanna Hirvonen valmistautuu tangofinaaleihin ja eikä meinannut lopettaa lauantaita vasten yötä viimeisiin valsseihin, kun yleisö toivoi vielä encore-kappaleet. Ja toive toteutui.

Karavaanarit olivat liikenteessä, Sotkamon – Vuokatin onnikka ajoi useita reissuja. Kaikki saivat kyydin ja taksejakin oli riittävästi juhlakansaa kyyditsemässä.

 

 

Teksti, kuvat ja video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä