Kyösti Mäkimattila on innokas museoautojen harrastaja. Jos autojen määrällä mitataan, ei läheskään niin innokas kuin Esko Rahkonen aikoinaan. Vaan kuitenkin.

Kyösti kertoi heräävänsä joskus keskellä yötä netistä katselemaan myynnissä olevia museoautoja. Omistuksessa hänellä on kaksi 60-luvun Volvoa. Hieno sedan-mallinen Volvo Amazon ja vielä entisöintivaiheessa oleva Volvo Duett. Duett on Volvon farmarimalli, nykyajan tila-autoja muistuttava kulkuväline.

Kyösti näytti puhelimestaan kuvia juuri pohjamaalin pintansa saaneesta Volvo Duetista.

”Ostin tämän yhdellä tanssikeikalla Keski-Suomesta paikalliselta autoharrastajalta. Seuraavan kerran tulen Volvo Duetilla Napikselle keikalle.”

Kalenterissa ei kyseistä päivämäärää ole, eikä Volvo Duett ole vielä valmis. Asiaan kuitenkin palattaneen.

Naapurinvaaralle Kyösti tuli Kuopiosta. Hän oli siellä konsertoinut Leif Lindemanin kanssa.

”Noin 350 oli yleisöä. Varjokuvan kanssa keikkoja on ollut vähemmän kuin viime vuonna.”

Naapurinvaaralle Kyösti Mäkimattila & Varjokuva ja Sari Koivikko & Kuunhopea houkuttelivat lähes 450-päisen yleisön. Taas kerran on todettava, että enemmänkin olisi voinut olla. Onko sitten lama, lakot ja sota vaikuttanut ihmisten mielialoihin.

Sellainenkin teoria kuultiin, että pelko polttoaineen loppumisesta hillitsee ihmisten liikkumishaluja.

Positiivista oli Vuokatista linja-autolla tulleiden määrä.

 Sari Koivikko ja Kyösti Mäkimattila orkestereineen huolehtivat esimerkillisesti siitä, että yleisö sai vastinetta pääsylippuun sijoittamilleen rahoille.  Päätellen ulko-ovella poislähteneiltä kuulluilta vuolaista kiitoksista.

Kyösti Mäkimattila saatteli kappaleita osuvilla repliikeillä. Viimeisellä setillä esittämäänsä valssia ”Kairan kaunein tyttö” hän kommentoi kappaleen kertovan kaikista Kirkkonummen pohjoispuolella asuvista naisista.

Laulaessaan Kyösti lainasi kameraani ja kuvasi videopätkän esiintymislavalta. Se pätkä löytyy tuolta myöhemmin julkaistavalta videolta.

Ensi lauantaina 16.3 nousee esiintymislavalle sitten legendaarinen Yölintu. Huhtikuun 3. päivä alkavalle, Yölintu noin 30 vuotta kiertueelle valmistautuva yhtye tekee muutaman tanssipaikaksikaan. Naapurinvaaralla Yölintua pääsee kuuntelemaan 20 eurolla. Konserttilippujen hinnat ovat noin 50 euroa.

 

Teksti ja kuvat sekä video: Pertti Granqvist ja Kyösi Mäkimattila

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä