Karaokebaari oli laitojaan myöten täynnä väkeä kansanedustaja Tuomas Kettusen esittäessä illan teemaan sopivan Hilman ja Onnin. Juuri sen kappaleen. jossa Likolahden asunut rannalla maaanviljelijäpariskunta laittoi tekohampaat samaan lasiin yöksi.

Mutta sitten Hilman vei Laukkanen, kylän ravattisonni. Seurauksella, että vain syksy ja Laukkanen sai.

Kettusen jälkeen yleisö antoi kuuluvat aplodit. Tosiaan yleisöä oli baarissa enemmän kuin tulevissa, ensi talven tupailloissa Kuhmossa yhteensä.

Maa- ja metsäväen iltamiin Naapurinvaaralle lauantaina saapui 866 henkeä. Määrä on laskettu kahvilipuista.

Yleisöä viihdyttivät Vaarojen Viulistit ja Hanna Hirvonen Haavekuva-orkesterinsa kanssa. Viulistien säestyksellä Hanna esitti kaksi tangoa.

Vaarojen Viulistit ovat Kuhmon musiikkiopiston opettajan Heli-Maarit Leppiojan luomus. Viulistien lisäksi kokoonpanoon kuuluu kanttori Pekka Partanen.  Viulistit arvelivat, että tämä on suurin yleisö, jolle he ovat esiintyneet.

Partasen seuraava keikka olikin Sotkamon kirkossa sunnuntaina ja Vaarojen Viulisteilla yksityistilaisuudessa iltapäivällä seurakuntatalolla.

Hanna Hirvonen esiintyy seuraavan kerran Tyrnävällä 15. lokakuuta Haavekuva-orkesterin kanssa.

Iltamien avaussanat lausui Sotkamon kunnan maaseutupäällikkö Jari Korhonen. Hän lainasi viime aikoina usein julkisuudessa esiintyneen kenraalimajuri evp. Pekka Toverin toteamusta ”ettei asiat ole niin hyvin kuin ne näyttävät olevan, mutta ei niin huonostikaan kuin ne näyttävät olevan.”

Lisää Korhosia nousi lavalle, kun Sotkamon mhy:n toiminnanjohtaja Mika Korhonen esitteli tilaisuuden paikalla olleita sponsoreita, Lihakunnan hallituksen puheenjohtajan Pasi Korhosen, Yrittäjä Antti Kelan ja MHY Kainuun johtajana 1.11. aloittavan Harri Savosen.

Mika Korhonen totesi iltamien onnistuneen nyt niin hyvin, että tapahtumasta tehdään perinne eli vuoden päästä uudestaan.

Sponsoreiden tuella nämäkin juhlat järjestettiin. Ensi vuodeksi sponsoreita kysellään hyvissä ajoin.

Henkilökunnan keskuudessa vitsailtiinkin, että jos sponsorirahaa olisi ollut oikein paljon, niin edellisenä päivänä Kuhmossa käyneen Kake Randelinin olisi voinut kiinnittää iltamiinkin esiintymään.

Olisiko yleisöä tullut enemmän, sitä on vaikea arvioida.

Se on mainittava vielä, että tunnelma oli rento ja yleisön käytös siivoa. Häiriöitä ei ollut.

 

 

Teksti ja kuvat Pertti Granqvist

Video julkaistaan myöhemmin, viimeistään alkuviikon aikana.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä