Syyskuun ja elokuun vaihtaneella viikolla Kajaanissa julistettiin lähes ulkonaliikkumiskielto, kuntosaleja suljettiin, tanssipaikat ja tanssilavat määrättiin suljettavaksi ja suositeltiin, ettei Kajaaniin matkustettaisi eikä Kajaanista matkustettaisi.

Sitä vaille, ettei Leihunvaaran alla Sotkamon puolella P-paikoilla olleet poliisi, puolustusvoimat ja rajavartiosto pysäyttämässä kulkijoita ja kyselemässä syitä Kajaanista tuloon tai sinne menoon ja varmistuspartio vielä Korvanniemen risteyksessä Kokkovaaran kohdalla niiden nokkelien varalta, jotka kiertäisivät tai olivat kiertäneet Korvanniemen kautta.

Tie oli poikki myös eteläpuolelta Mäkrön suoralla ja Viitostiellä Kivimäen risteyksessä sekä pohjoisessa Salmijärven risteyksen jälkeisellä levähdyspaikalla. Varmistuspartiot ottivat kiinni vanhaa tietä yrittäneet.

Läpi pääsi vain hyvän syyn esittämällä ja todistuksella kahdesta koronarokotuksesta. Kajaanin Alkossa asiointi sen takia, etteivät tuttavat Sotkamossa näkisi, ei olisi ollut hyväksyttävä syy.  Pesäpallo-otteluun ja pesäpallo-ottelusta olisi lupa ollut mennä sekä tulla. Ja tansseihin tietenkin.

Tanssipaikkoja Kajanissa on Kansanpirtti sekä lavoja Jormua ja Karanka. Jormua lopetti tanssien järjestämisen tältä vuodelta aikoja sitten, Karankaa on vaikea sulkea muuten kuin lippusiimalla rauniot kiertämällä.

Saimme paljon kyselyitä, että kuinka voimme ilmoittaa tanssien järjestämisestä, kun kerran tanssipaikat on suljettu. Kertoo jotain kansalaisten medianlukutaidosta ja Kainuun alueen maantiedon tuntemuksesta.

Naapurinvaaralla jännättiin, kuinka Kajaanissa määrätty sulkutila vaikuttaa. Jotain vaikutti varmaankin, silti 4.9 olivat toistaiseksi tämän kauden parhaat tanssit kaikilla mittareilla mitattuna.

Viikot eivät ole veljeksiä. Ensiksi hallinto-oikeus kumosi valituksen perusteella yhtä kuntosalia koskeneen sulun Kajaanissa ja sitten Sote koko sulkutilan.

Odotukset ovat syystäkin korkealla, koska uskomme ja toivomme sulkutilan vapautuvan myös kainuulaisen tanssiyleisön korvien välissä.  Vuokatissa majoittuneita turisteja eivät koronat ole pelottaneet. Suoraan sanoen matkailijoiden varassa olemme olleet. Muutamissa tansseissa on ollut ilahduttavia merkkejä paikallisten uskaltautumisesta tansseihin. Silti on vielä niitä, joille on turha selittää sitä, ettei Napiksella ole ollut tänä kesänä eikä viime kesänä koronatartuntoja. Aivan sama kuin selittäisit rokotevastaisille, ettei rokotteen mukana ihmiseen istuteta DNA:ta muuttavia aineita tai sirua, josta sinun kaikkia liikkeitä seurataan satelliitin kautta.

Rajoituksien ja sulkujen purku ja turvaväleistä ja maskeista luopuminen ovat kaivattu viesti siitä, että voimme palata kohti lähes normaalia arkea. Tanssipaikoilla tuskin aivan heti palataan siihen menoon ja meininkiin, mitä oli 2019. Vaan Naapurinvaaralla teemme kaikkemme suomalaisen tanssikulttuurin ja tapahtumateollisuuden elvyttämisen eteen. Se tapahtuu tansseja järjestämällä, huvia ja iloa ihmisille sekä työtilaisuuksia esiintyjille tarjoamalla. Hyvät ihmiset, te voitte myös kantaa kortenne kekoon käymällä tansseissa!

 

 

Sotkamon Nuorisoseura ry/Naapurinvaaran Huvikeskus

Ohjelmisto- ja markkinointitiimi

040-5418696

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.napis.fi


Linja-auto toi väkeä Vuokatista tansseihin 24.7.


Kuva sisältä 21.8 tansseista.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä