Lauantaina olisi ollut vaikeaa kuvitella pari viikkoa aiemmin pakkasmittarin näytön huidelleen -30 asteen tietämillä.

Helmikuun lopun tyypillisessä säässä ei kauden avajaistansseja järjestetty. Säätila vastasi paremminkin maaliskuun loppupuolen tyypillisiä kelejä.

Kun tienhoitajat olivat saaneet pahimmat loskat Kontiomäentieltä siivottua, niin taivaalta alkoi sataa uutta tavaraa. Ja sitä tavaraa sitten tulikin ihan useampi sentti.

Naapurinvaaralla on tapana joka vuosi palkata esiintymään artisteja ja orkestereita, joita ei ole ennen Suomen parhaalla tanssipaikalla nähty. Kati Narvanmaa ja Kuiskaus-orkesteri oli ensimmäistä kertaa Napiksella esiintymässä. Mitä todennäköisemmin ei viimeistä kertaa. Kati on monipuolinen artisti ja yleisöltäkin suorastaan tulvi myönteistä palautetta.  Nähtiinpä Kati tanssilattiallakin pyörähtelemässä.

Naapurinvaaralle Kati orkestereineen tuli ”jalkakeikalta” Kemistä. Matka jatkui sunnuntaina kohti Helsinkiä.

Matti-Sakari Venetvaara on tanssikansa hyvin tuntema artisti. Hänen tavaramerkkinään on yleisön huomioiminen esiintymisen lomassa. Pekkaniskan Pojat-orkesterilla on oma, hyvin tunnettu tarinansa. Orkesterin suosion juurisyy löytyy Naapurinvaarallakin kuullusta ohjelmistosta, hyvää tanssimusiikkia laidasta laitaan.

Matti-Sakari kertoi tämän vuoden keikkamäärää rajoitetun noin sataan, koska orkesterin soittajilla on päivätyötäkin.

Kauden avajaistansseissa parkettia kulutti 430-päinen yleisö. Menoa ja meininkiä oli myös karaokebaarissa, kiitos hyvien laulajien.

Tanssien päätyttyä sattui ulkoalueella harmillinen onnettomuus. Linja-autoon kiirehtinyt mies liukastui ja kaatuessaan löi päänsä sen verran pahoin, että menetti muutamaksi minuutiksi tajuntansa.

Hänelle soitettiin ambulanssi ja tällä kertaa ambulanssi saapui nopeasti, varttitunnissa. Mies vietiin Kajaaniin Keskussairaalaan tarkkailtavaksi.

Lauantaina käytössä olivat ensimmäistä kertaa käytössä uudet esiintymislavan valot.  Ei ehkä parhaat valokuvauksen ja videoinnin kannalta. Mutta erinomaiset isomman tanssisalin tunnelman kannalta.

 

Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

 

 

 

 

Kommentit   

0 #1 Eero Olavi Lukkari 27.02.2024 08:46
Tervehdys, luin tuon kommentin liukastumisesta. Liukastuin itse samana iltana, kun olin lähdössä tansseista n. klo 23 aikaan. Liukastuminen sattui kaiteen loppupäässä betoni-tasanteella ja sen näki sekä kuuli teidän työntekija, joka oli tupakkapaikalla ja kysyi miten pahasti kävi. Vastasin hänelle että kyynärpäähän sattuu sekä löin myös päätäni. Kotiin ajellessa huomasin veren valuvan käsivartta pitkin sormiini, koska käsi oli kipeä roikotin sitä suorana vänkärin puolella. Kotiin päästyäni paidan oli veressä ja päätä jomotti. Olen nyt joutunut käymään terveyskeskuksessa. Kysynkin nyt, millainen vastuu kiinteistön omistajalla on? :cry:
Lainaa

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä