Naapurinvaaralla opeteltiin lauantaina tunti ennen tanssien alkua tanssinopettaja Arto Petjalan opastuksella Cha-Chan rytmejä. Pienempi tanssiparketti täyttyi tanssikurssilaisista. Pääsylipun hintaan kuuluvan kurssin järjestämisestä suorastaan satoi kiitoksia ja vastaavia toivottiin lisää.  Pääsiäisenähän kursseja on sitten laidasta laitaan.

Itse tansseissa Lasse Hoikka & Souvarit ja Jonna Ortju &Namu tanssittivat yli 600-päistä yleisöjoukkoa. Suoraan sanottuna vähän enempääkin väkeä odotettiin.  Yleisöä oli aika tarkalleen 200 enemmän kuin viikkoa aiemmin. Myönteisenä seikkana merkille laitettiin ”nuorisolipun” ostaneiden ennätysmäärä. Kympin lippuja myytiin 14. Vuokatista tuli kahdella linja-autolla väkeä tansseihin. Nurmeksesta tuli tilausonnikalla ryhmä.

Lasse Hoikka on Souvarit-orkestereineen on kiertänyt Suomen tanssilavoja vuodesta 1978 lähtien.  Lapin hiihtokeskusten ja muiden rymypaikkojen lisäksi.  Keikka Naapurinvaaralle sattui Lasse Hoikan mukaan taas hyvään saumaan. Perjantaina he olivat olleet hanuristi Marko Jolkkosen kotikonnuilla Outokummussa. Seuraavat keikat ovat edessä yhtyeellä viikon loman jälkeen Lapissa.

Yhtyeen ohjelmistosta osa nojautuukin vahvasti lappilaisuuteen ja tukkilaisromantiikkaan. Yli 600 levytystä ja yli miljoona myytyä levyä kertoo miljoonia kilometrejä keikka-autojen mittariin kerryttäneiden tanssikeikkojen määrän lisäksi yhtyeen jatkuvasta ja valtavasta suosiosta.

Lauantaina Naapurinvaaralla kuultiin tietysti suosituimmat Souvari-hitit fanien lyödessä esiintymislavan edessä tahtia ja laulaessa mukana.

Musiikkiterapeutiksi viime vuoden loppupuolella valmistunut Jonna Ortju on Namu-yhtyeensä kanssa kiertänyt ravintoloita ja tanssipaikkoja kuuluen piristävien poikkeuksien joukkoon. Tulevana kesänä Jonna kertoi olevansa mukana Namupajan kesäteatterinäytöksissä Kartanokievarissa.

Yhtyeen soittajat ovat Jyväskylässä asuvan Jonnan lisäksi Joensuusta ja Helsingistä. Saksofonisti Laura Helander on melkein kainuulainen, Kestilästä syntyisin ja siellä 16-vuotiaaksi asunut.

Vanhaa klisettä lainaten sää suosi sen suhteen, ettei satanut lunta tai ollut älytön pakkanen. Sumuinen keli kylläkin oli.

 

Teksti ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist. Kuvat Janne Tarvainen ja Pertti Granqvist.

 

 

 

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä