Tänään tiistaina on varmistunut, ettei juhannuskokon polttamisen estävää metsäpalovaroitusta ole juhannusaattona voimassa.

Naapurinvaaran aaton perinteisiin kuuluvan juhannuskokon sytyttäminen tapahtuu tänä vuonna klo 22.30. Ajankohtaa on aikaistettu muun muassa esiintymisvuorojen takia. Paljastettakoon Kake Randelinin esiintyvän kello 23.00-00.30. Soittovuorot kokonaisuudessaan julkaistaan myöhemmin.

Vuokattiin ja Sotkamoon lähtevien linja-autovuorojen aikatauluihin esiintymisvuorot vaikuttavat niin, että ensimmäinen vuoro lähtee 00.40, seuraava 01.30 ja viimeinen vuoro noin 02.15. Myös Kajaanin auto starttaa kotimatkalle noin kello 02.15.

Noin siksi, että juhannusaattona on paljon väkeä liikenteessä. Toivomme mahdollisimman monen asiakkaan käyttävän linja-autoa ja samalla muistutamme linja-autoissa kelpaavan maksuvälineeksi vain käteisen rahan.

Käteinen raha nopeuttaa asiointia Huvikeskuksen ravintoloissa ruuhkaisena aattoiltana.

 

 

Heikki Koskelo tarvitsisi kappaleen, jota soitettaisiin radiossa joka päivä ja monta kertaa päivässä. Kappaleen, josta hänet muistettaisiin ja tunnettaisiin kuin Arja Havakka aikanaan ”Lokista” tai Reijo Taipale ”Satumaasta.”

Elämänsä raiteilleen saanut ja Ouluun asumaan muuttanut Heikki Koskelo on valittu yhden kerran tangoprinssiksi. Viime vuonna taso Tangomarkkinoilla oli todella kova. Heikki Koskelo ei päässyt edes semifinaaliin.

Jos kilpailuissa ei ole onnistanut, niin keikoilla on meno toinen. Rastas ja metso ja Koskelo soi taas kerran Napiksella yleisön kuiskutellessa, että toivovat kuulevansa ja näkevänsä Heikin ensi vuonnakin. Heikki Koskelo on varattu ensi vuodelle samaan ajankohtaan eli kesäkauden avaukseen yhdessä Hanna Hirvosen kanssa. Pitää nyt katsoa, varataanko Heikki toiseksikin päiväksi vuodelle 2025.

Heikillä on taustallaan mainio, kovan luokan ammattilaisten Helmi-orkesteri. Viimeisin vahvistus saksofonisti Seppo Heikkonen.

Maarit Peltoniemi osallistui Tangomarkkinoille 30 vuotta sitten ja valittiin tangoprinsessaksi.  Sen jälkeen ei aikoinaan enemmänkin keikkaa tehnyt Kaustisen tyttö ole kyseiseen laulukilpailuun pyrkinyt.

Maaritin mukana Napikselle tullut hänen serkkutyttö kertoi Maaritin olevan niin jääräpäinen, ettei ole kilpailuun mukaan enää lähtenyt.

Kuten on nähty viime vuosina ja myös kuultu, taitaa kyseisessä kilpailussa ulkomusiikilliset seikat, ikä, pituus ja paino ratkaista laulutaitoa enemmän valintoihin.

”Kun tekee harvemmin keikkaa, on jokainen keikka kuin kauden aloitus”, Maarit sanaili takahuoneessa. Seuraava keikka Maaritilla on Käylän Korpihovissa Kuusamossa 13. heinäkuuta. Sielläkin säestää oululainen Vetonaula. Vetonaula esiintyy aattona Napiksella. He säestävät Hanna Hirvosta.

Heikki Koskelo esiintyy juhannuksen aatonaattona Salmen Lavalla Pieksämäellä, aattona Tuurissa Kyläkaupalla ja juhannuspäivänä PowerParkissa Härmässä.

Lauantaina pilvet kiersivät jännästi Naapurinvaaran. Niin Kontiomäessä kuin Vuokatissa vettä oli tullut roitonaan, Napiksella ei tippaakaan. Saatiin ihailla tummia pilviä, harmaata saderintamaa ja värikkäitä sateenkaaria.

Jos pilvet kiersivät Napiksen, yleisö ei toiminut pilvien tavoin. 409 asiakasta ei tietenkään ole sitä, mitä oli ennen koronaa. Tähän aikaan kuitenkin tyydyttävä. Huomioiden sen, kuinka paljon tanssien ystäville oli tarjontaa lähialueella ja lisäksi muita tilaisuuksia.

Illan kattaukseen kuului myös Casamban tanssikurssi. Wanhaa tangoa opetteli ennen huvien alkamista karaokebaarin täyttänyt tanssijoiden joukko.

 

Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

 

 

 

 

Naapurinvaaran ensimmäiset juhannustanssit järjestettiin nykyisellä paikallaan 65 vuotta sitten, juhannuksena 1959.


Kuva: A-Duuri

Kake Randelin

Kake osallistui vuonna 1979 Syksyn Sävel-kisaan kappaleella En unta saa. Kappale ei päässyt kilpailemaan, mutta se esitettiin ohjelmassa Syksyn Sävelen karsitut. Finnlevy-tuottaja Timo Lindström näki kyseisen ohjelman ja kiinnitti Kaken levy-yhtiön artisteihin.
Vuoden 2013 Syksyn sävel – kilpailussa Kake oli mukana kappaleella Suomalainen sisu, sijoitus oli kisassa kolmas.

Vuoden 1979 lopulla ilmestyi single, jossa olivat kappaleet En unta saa ja Kirje kotiin. Kirje kotiin nousi koko kansan hitiksi, eikä suosiolle näy loppua. Näin Kake lauloi itsensä suomalaisten sydämiin. Ja lisää hittejä on vuosien saatossa tullut.

1983 Kake sai Avaa hakas -kappaleestaan Emma-patsaan. Kappale oli vuoden iskelmä.

Kaken hitit vuosien varrelta löytävät aina vain uusia kuulijoita, ja tämä näkyy eri-ikäisten kohtaamisena keikoilla.

Kake oli mukana viimeisimmällä Tähdet tähdet – kaudella.

Kake ja Portion Boys julkaisivat kesäkuussa päivitetyn version Kaken hitistä Juhannusyö.

Kake on laulajan uran ohella toiminut yrittäjänä ja kunnanvaltuutettuna. Kake tunnetaan myös ralli- ja kuvataideharrastuksistaan.

Keikalla 22.6 Kangasniemellä.

Kaken keikka juhannuksena Napiksella on muodostunut perinteeksi ennen koronaa. Tunnelmia viime vuodelta on nähtävissä täältä


Kuva: Raija Närhi

Hanna Hirvonen

Esittely Hannan omin sanoin

”Hanna Hirvonen on kainuulainen lauluneito, reipas esiintyjä ja intohimoinen tangon tulkki.
Hän keikkailee kainuulaisista muusikoista koostuvan Haavekuva- orkesterin kanssa. Ohjelmistossa heillä on monipuolista perinteistä tanssimusiikkia.

Hanna on niittänyt laulukilpailumenestystä Kiuruveden iskelmäviikolta sekä Tangomarkkinoilta, jossa viimeisimmäksi kuningatarfinaalissa neljän parhaan naisen joukossa vuosina 2017 sekä 2018.
2022 Tangomarkkinoilla Hanna sijoittui toiseksi eli tangoprinsessaksi.

Hanna on myös tehnyt paljon yksityistilaisuuskeikkaa säestäjän kanssa pienimuotoisissa perhejuhlissa.

Hannan esikoislevy julkaistiin joulukuussa 2021.

Naapurinvaaralla Hanna on ollut viimevuosina tuttu näky, hän on ollut esiintymässä Metsäväen iltamissa sekä juhannusjuhlilla.”

Keikalla 22.6. Sonkajärvellä.

Hannaa säestää Napiksella Vetonaula.

Edellisen kerran Hanna oli Napiksella viime elokuussa. Tunnelmia löytyy täältä


Kuva: Mika Nurmi

Neitoset

Neitoset koostuu musiikin vahvoista ammattilaisista.

Mukana on Hyrynsalmelta kotoisin oleva haitaristi Stiina – Emilia Kemppainen.

Yhtye voitti SMORK-kilpailun heinäkuussa 2019 Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

2019 Neitoset sai Kullervo Linna Säätiön palkinnon.

Neitoset on vuoden 2020 tanssittaja.

Keikalla 22.6. Pyhäjoella.

Neitoset = Raudanlujaa ammattitaitoa, nuoruuden intoa ja naisenergiaa parhaimmillaan.

Yhtyeen kappale Käsikirjoitus julkaistiin helmikuussa 2023. Neitoset ovat myös levyttäneet instrumentaaliversiona kappaleen Ilta Oulunjoella. Lisäksi Sulamith löytyy Neitosten versiona.

Kokoonpano: Laulu ja perkussiot - Marja Pisilä
Harmonikka, koskettimet ja laulu - Stiina-Emilia Kemppainen
Basso ja laulu - Azra Topcu
Kitara ja domra - Maria Sapelkina
Rummut - Satu Palmroos

Neitoset olivat Napiksella edellisen kerran viime syyskuussa. Tunnelmia nähtävissä täältä