Sotkamon paloasemalta on 11 kilometriä Naapurinvaaralle. Jos hälytyksestä lähtöön kuluu muutama minuutti, niin jokaiseen kilometriin menee minuutti aikaa. Eli noin 15 minuuttia menee pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön

Oikein tehdyillä alkusammutustoimenpiteillä ja evakuoinnilla voi olla ratkaiseva vaikutus.

Helatorstaina opeteltiin jauhesammuttimien ja sammutuspeitteiden käyttöä palomiesten opastuksella ja käytiin läpi muita turvallisuuteen liittyviä asioita.

Kiitoksia Jani Moilaselle ja kumppaneille selkeästä ja asiallisesta kolutuksesta.

 

 

Lempeä etelätuuli hyväili lehteen puhjenneita koivuja ja  ohut pöly nousi Naapurinvaaralle vievän pinnasta keskiviikkona illalla. Oli oikein kesäinen tunnelma.

Talven tuiskut ja pakkaset olivat muisto vain, vaikka tilaisuuden aiheena oli maaliskuussa järjestettyjen Euroopan Nuorten Talviolympialaisten talkoolaisten yhteinen juhla.

Tilaisuuden ajankohtaa siirrettiin muutaman kerran ja ihmisillä tähän vuodenaikaan on muutakin tekemistä. Vajaat sata Eyof -talkoolaista saapui katselemaan videoita ja kuuntelemaan kajaanilaisen Jussi & Sankareiden esittämää musiikkia.

Ensimmäinen Setti alkoi Kuhmosta kertovalla kappaleella ”Autiosaari.” Toinen setti päättyi sotkamolaisen pesisväen viimeiseen valssiin eli siihen tuttuakin tutumpaan Get On -kappaleeseen.

Teemu Ahtonen

Musiikki on ollut Teemun elämässä mukana monia vuosia. Vuosien saatossa kitaristin hommat ovat vaihtuneet pääasialliseen laulamiseen.

Musiikkiskaala on vaihdellut heavysta ja rockista nykyiseen iskelmään ja tangoon.

Teemu säveltää ja sanoittaa kappaleita itse, ja on tehnyt keikkaa erilaisilla kokoonpanoilla monissa tilaisuuksissa.

Teemu on kotoisin Kuhmosta, mutta asuu nykyään Kajaanissa.

Teemu on osallistunut vuosien varrella useisiin laulukilpailuihin. Meriittilistalta löytyy myös mm. Kainuun tangolaulun taitokilpailut 2015 voittaja ja yleisön suosikki.

Vuonna 2021 Teemu sijoittui kolmanneksi Suomen Huippuartisti – kilpailussa.

Teemu keikkailee oman yhtyeen kanssa, mutta myös muiden artistien kanssa erilaisissa konserteissa.

Nykyinen yhtye on ollut kasassa vuodesta 2015 lähtien ja soittopaikkoina toimivat tanssiravintolat, tanssilavat, erilaiset yksityisjuhlat, tilaisuudet ja tapahtumat. Tämänhetkinen Yhtyeen kokoonpano: Teemu Ahtonen (laulu), Antti Tanskanen (koskettimet), Niko Nevalainen (rummut), Petri Honkanen / Kari Tenhunen (basso), Ari-Pekka Tanskanen (haitari).

Oman yhtyeensä kanssa Teemu esiintyy toisen kerran, mutta hän osallistui Tangomarkkinoiden esikarsintaan muutama vuosi sitten Napiksella. Tunnelmia marraskuun keikalta voi katsoa täältä


Kuva: Ida Rönkkö 2014

Johanna Debreczeni

Ensimmäinen kilpailu, johon Johanna osallistui, oli Suomen Tähti vuonna 2001. Seuraavana vuonna hän oli mukana kisaamassa tangokuningattaren kruunusta, mutta voitto heltisi vuonna 2004.

Johanna on ollut mukana monissa projekteissa, joissa tanssi- ja esiintymistaito on päässyt esille. Laulun lisäksi Johannan harrastuksiin kuuluu teatteri ja näytteleminen. Se on johdattanut hänet esiintymään mm. Tampereen musiikkiteatterin tuotannoissa Grease, Tanssiva Savoy ja ympäri Suomea kiertäneessä ”Jaakko Tepon musikaalissa” Onnen kerjäläiset. Tämä esitys nähtiin myös Naapurivaaran maisemissa.

Vuosien saatossa Johanna on keikkaillut oman bändinsä kanssa tuhansilla keikoilla. Johanna teki jonkin aikaa yhteisiä tanssikeikkoja myös serkkunsa Tangokuningas Jouni Kerosen kanssa.

Napiksella Johannaa säestää Unelmavävyt.

Johanna on ollut mukana Suomen Euroviisu-karsinnoissa Marko Maunukselan taustalauluryhmässä. Tiimi selvitti tiensä Suomen Euroviisujen finaaliin.

Johanna esiintyy juhannusaattona Yläneellä.