Souvarit

Rovaniemeltä keikoilla kulkeva Souvarit on yksi Suomen arvostetuimmista tanssiorkestereista. Lasse Hoikka perusti Souvarit-yhtyeen vuonna 1978, ja on ainoa yhä mukana oleva alkuperäisjäsen. Vuonna 2018 yhtyeelle tuli taivalta täyteen 40 vuotta.

Kosketinsoittaja Jouni Ruokamo on ollut mukana vuodesta 1990.

Tunturipaikoissa ahkerasti esiintynyt Souvarit tuli tutuksi Lappiin saapuneille turisteille. He veivät viestiä etelään, ja niin Souvareiden keikka-alue laajeni koko Suomen kattavaksi.

Souvarit on paikkansa lunastanut omalla työllä, sekä nöyrällä asenteella. Keikat on aina tehty yleisölle. Laaja valikoima Lappi-aiheisia lauluja on kuulijansa löytänyt kaikkialla, ja Lapin lippua Souvarit pitävät korkealla.

1979 Souvarit sijoittui Lappeenrannan humppafestivaaleilla toiseksi. Muita maininnan arvoisia asioita matkan varrelta on mm. Kullervo Linna-säätiön palkinto, vuoden 2008 lappilainen - tunnustus, sekä oman nimilaatan saaminen Rovaniemelle.

Souvareilla on vuosien varrelta lukuisia hittejä, joiden esittämiseen ei riitä yksi ilta. Toivotuimpia ovat mm. Sininen huivi, Luodut toisilleen ja Lumiperhonen.

Souvareiden kokoonpano oli samana vuodesta 1990 lähtien aina marraskuulle 2010 saakka. Lasse joutui tuolloin olkapääleikkaukseen, ja näin mukaan tuli viides mies Timo Salmela. Timo Salmela vaihtui Pasi Alakurttiin vuoden 2017 alusta.  Vuonna 2019 haitaristi – kosketinsoittaja Mikko Keskimaunu vaihtui Marko Jolkkoseen.


Nykyään Souvareiden kokoonpano on seuraava; Lasse Hoikka laulu, Marko Jolkkonen haitari, koskettimet ja laulu, Pauli Ruuskanen basso ja laulu, Jouni Ruokamo koskettimet ja laulu sekä Pasi Alakurtti rummut.

Edellisen kerran Souvarit olivat Napiksella pääsiäisenä 2019. Tunnelmia nähtävissä täällä

 

Tiina Pitkänen

Tiinaa kuvaillaan vahvaksi ja herkäksi tulkitsijaksi.

Tiina on käynyt Ikaalisissa Artisti- ja Ideasta estradille -koulutukset.

Vuonna 2007 hän julkaisi pitkäsoiton nimeltä Yksinäisin tyttö kaupungin.

Tiina on osallistunut vuosien varrella useisiin laulukilpailuihin. Vuonna 2015 hän oli Tangomarkkinoiden finalistijoukossa.

Vuonna 2017 Tiina voitti Iskelmäparatiisi -laulukilpailun.

Tiina julkaisi viime vuonna kappaleen Toisillemme parasta.

Tiinaa tanssikeikoilla säestää Sarmas – yhtye. Sarmas voitti Härmän kylpylässä Vuoden 2017 tanssiorkesterikilpailun. Paavo Kokko laulu ja basso, Jarmo Kuure laulu ja kitara, Väinö Karjalainen rummut, Tero Vilppola harmonikka ja Juha Miettunen digiharmonikka.

Edellisen kerran Tiina esiintyi Napiksella viime vuoden maaliskuussa. Tunnelmia nähtävissä täällä

 

 

Suosittu ja musiikkivideoistaan tunnettu laulajaduo Pasi ja Anssi ovat tekemässä jälleen musiikkivideota. Kaksikon vahvistuksena on Hesaäijä.

Työn alla on Finlandia-niminen musiikkivideo. Videota kuvattiin tammikuun viimeisen viikon alussa Sotkamossa ja Kajaanissa. Sotkamossa kuvauspaikkana oli muun muassa Naapurinvaaran Huvikeskus.

Videon teeman mukaisesti kässärissä oli lipun nosto, potkukelkkailua lumiauratraktorin ajaessa perässä, metsätöitä tekevä metsuri, hiihtämistä ja sitten pilkkimistä. Kuvauspaikkojen järjestelyssä apuna oli kulttuurituottaja Marko Karvonen.

 

Finlandia-musiikkivideo julkaistaan maaliskuussa.

Pasi ja Anssi on suomalainen vuonna 2017 YouTube-palvelussa toimintansa aloittanut yhtye.

Pasi ja Anssin ensimmäinen kappale oli ”Kakkuu Järvellä”, joka julkaistiin vuonna 2017. Kappale on myynyt tuplaplatinaa suoratoistopalvelu Spotifyssä. Samana vuonna julkaistiin niin ikään tuplaplatinaa myynyt kappale "Tää On Se Maa". Vuonna 2018 julkaistiin platinaa myynyt kappale "Mahtava peräsin ja pulleat purjeet". Samana vuonna julkaistiin myös kultaa myynyt "iPanema".  Vuonna 2020 kokoonpano julkaisi Ilkka Vainion ja Levi-Äijän kanssa kappaleen nimeltään Pohjolan pidot, joka on uudelleen tehty versio Ilkka Vainion isän, Juha Vainion samannimisestä kappaleesta.

Edellä mainituissa musiikkivideoissa nähdään melkoisen hulvatonta meininkiä. Kannatta katsoa, videoita löytyy Youtubesta.

Hesaäijä on aiemmin tehnyt ´musiikkivideon ”Hölkällä” Pasin ja Anssin kanssa. Yhdessä Erika Vikmanin, Dannyn ja Oku Luukkaisen Hesaäijä on tehnyt musiikkivideon ”7300” päivää.

 

 

 

 

Naapurinvaaran Huvikeskuksen ääni- ja valotekniikka tarvitsee tekijöitä. Oheisella videolla tiimin vetäjä Stina Huovinen kertoo tiimin toiminnasta.  Video on Kainuun Te-toimiston järjestämien virtuaaalisten rekrymesssujen aineistoa.