Ti 6.12.2022  klo 10 - 16 Napiksen Perinteiset Joulumessut. Asiaan liittyvät tiedustelut ainoastaan sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Heikki Koskelo

Kajaanilainen Heikki tuli viimeistään heinäkuussa 2011 koko laajalle tanssikansalle tunnetuksi Seinäjoen Tangomarkkinoilta, jossa hän sijoittui toiseksi. Kisan voittaneelle Mervi Koposelle Heikki hävisi yhdellä pisteellä.

Heikki on osallistunut laulukisoihin aiemminkin, vuonna 2009 Tähtiartisti-kisassa 3. sija, 2009 Olavi Virta-laulukilpailun 2. sija ja 2010 Kiuruvedellä Iskelmä Sm-kisan miesten sarjan voitto.

Musiikkipuolen idoleikseen Heikki nimeää Olavi Virran ja Vesa-Matti Loirin.

Syyskuussa 2012 Heikki valittiin tanssittajatulokkaaksi.

Laulun ohella Heikki taitaa myös kitaran ja rumpujen soiton.

Heikki on aiemmalta ammatiltaan ajoneuvoasentaja.

Nuoruudessaan hän ollut myös SM-tason juoksija.

Heikki vieraili Napiksella edellisen kerran viime syyskuussa, tunnelmia nähtävissä täältä

Helminauha

Helminauhan historia alkaa vuodesta 2007, jolloin Tahdissa – yhtye koki uudelleensyntymisen. Yhtyeen nimi vaihtui Tanssiorkesteri Helminauhaksi vuonna 2009.

Helminauhassa soittaa haitaria vuoden 2009 Kultaisen harmonikan finalisti Kalle Kämäräinen. 

2011 keväällä Helminauhan solistiksi tuli Markus Kokkonen. Markus on osallistunut moniin laulukilpailuihin hyvällä menestyksellä. Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 2009, hän oli kolmen parhaan miehen joukossa. Vuonna 2008 Markus voitti Iskelmälaulun Suomen mestaruuden, ja 2005 Sininen Huvimaja – laulukilpailun.

Lavakauden päättäjäisissä syyskuussa 2013 yhtye nimettiin vuoden tanssittajatulokkaaksi.

Helminauhan jokailtaisena tavoitteena on tarjota monipuolista ja tanssittavaa musiikkia. Ohjelmisto painottuu melko vahvasti vanhempaan tanssimusiikkiin, sopivasti uusilla kappaleilla höystettynä.

Helminauha: Markus Kokkonen laulu, Kalle Kämäräinen haitari ja koskettimet, Aki Hytönen rummut, Aleksi Korpela kitara sekä Miika Viinikainen basso.

Edellisen kerran Helminauha vieraili Napiksella vuoden syyskuussa 2020. Tunnelmia täältä

 

 

Lauantaipäivä valkeni harmaan taivaan tiputtaessa vettä. Sadekuuroja tuli paikoitellen pitkin päivää, tanssien alkaessa sää oli tyyni ja poutainen.

Lauantain yleisötavoitteeksi asetettiin 500. Siihen ei aivan päästy, lippuja myytiin 485. Kiitos syyskuun aikana tansseissa käyneille, ilta illalta myytyjen lippujen määrä kasvoi. Syyskuun ensimmäisten ja viimeisten tanssien väkimäärää vertailtaessa saadaan 20 prosentin kasvu. Suunta on siis oikea ja varovaiseen toiveikas voi olla siitä, että se uusi normaali on koittamassa. Mitä se sitten tarkoittaakaan.

Lauantaina lähes 500-päistä yleisöä tanssittivat Katja&Fernanda ja Finlanders.

Finkut tulivat Oulusta, jonne he olivat laskeutuneet Lapin kiertueelta.

Sekä Oulussa Annassa&Albertissa että Äkäslompolon Pirtukirkossa oli ollut hyvin väkeä. Pirtukirkossa jopa 700 henkeä. Tuskin sielläkään paikallista väkeä, Naapurinvaarallekin väkeä kuljettavaan linja-autoon tällä kertaa Vuokatin matkailupaikoista nousi mukavasti väkeä ja karavaanarit olivat myös löytäneet tiensä tanssipaikan pysäköintipaikalle.

Napiksella Finkut esittivät jo tutuksi tulleita kappaleita myös uutuustuotantoa. ”Hiljaiset sillat”, ”Óikeesti” ja kappale kaikista tytöistä kuultiin. Encoreiden kanssa viimeinen setti venyi 10 minuuttia pitkäksi.

 

Katja ja Fernanda saivat heidän musiikkia kiitelleiden kysymään, että mistä tällainen kokoonpano lavalle on putkahtanut?

Forssan seudulta ”kotoisin” oleva Fernanda ei ole mikään uusi tulokas. Orkesteri perustettiin 20 vuotta sitten. Katja kiinnitettiin solistiksi kolme vuotta sitten. Tanssitoiminnan virkistyessä on helppo povata heille menestystä. Sen verran reipasta oli meininki ja kappaleet vauhdikkaita, että hiki tuli kuunnellessa.

Seuraava keikka heillä on keskiviikkona 28.9 Someron Teeriharjulla.

Seuraavan kerran Katja&Fernanda esiintyvät Napiksella ensi vuoden toukokuussa. Tämä vastauksena useisiin illan aikana kuultuihin kysymyksiin.

Naapurinvaaran tanssitoiminnassa on nyt kuukauden tauko. Kahden viikon päästä 8. lokakuuta järjestetään Maaseutu- ja metsäväen iltamat. Tilaisuus on maksuton ja kaikki ovat tervetulleita niin maalta kuin taajamistakin. Lisätietoa löytyy muun muassa meidän fb-sivuilta ja nettisivuilta sekä tapahtumaa edeltävällä viikoolla julkaistavista lehti-ilmoituksista.

 

r: initial;">Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist