Kevättansseissa oli reipasta rallimeininkiä, eikä termi liity mitenkään alkuillasta paikalle saapuneisiin museoajoneuvoihin.

Vaan reippaaseen, jalan alle menevään musiikkiin. Yleisöä hellittiin tangojen, foksien, humppien, valssien, samban, rumban ja beatin lisäksi masurkalla ja polkalla. Molemmat orkesterit olivat vauhdissa niin esiintymislavalla ja taukojen aikana tanssilavalla.

Ja yleisöllä päällä fiilis kuin sillä entisellä tytöllä, jolla oli kevättä molemmissa rinnoissa.

Toukokuun ainokaisiin, Kevättansseihin myytiin 370 lippua. Määrä oli vähintään kohtuullinen huomioiden lähialueen tapahtumat.

Jos yleisöä hellittiin hyvällä tanssimusiikilla, niin säiden haltija järjesti kevään toistaiseksi kauneimman päivän ja lämpimimmän yön.

Tästä olivat mielissään mobilistit. Sotkamon torille ensiksi kokoontuneet yli 20 ajoneuvoa ajoi Naapurinvaaralle tien varressa päivystäneiden valokuvaajien iloksi.

Jos nyt jotain erikoisuuksia poimitan, niin kuhmolaisen Antero Kyllösen vuoden 1967-mallinen ”Pösö” 403. Avolavan takia ei ajoneuvo ole erikoinen ja harvinainen, mutta pellin alla rallattava dieselmoottori on harvinainen.  Lavalla oli ruotsalainen NV-merkkinen mopedi. harvinaisuus sekin.

Jorma Rusanen ja Jorma Määttä tulivat Volvo-kuormureillaan. Jorma Rusasella on museoitua kuorma-autokalustoa enemmänkin. Erikoisin Virosta tuotu V8-koneella varustettu Gaz-kuormuri.

Mobilistit aikoivat tulla seuraavana keväänä. Nimenomaan keväällä. Koska silloin ei muutakaan tapahtumaa ole.

Heinäkuusssa on kohteita tarjolla, Kuhmossa muun muassa puolenkuun aikaan perinteiset ”ruosteuskovaisten suviseurat.”  Antero Kyllönen kertoi tämän vuoden teemana olevan ”Piikkilangankiristäjät.”

Illan orkesterit tulivat kaukaa etelästä. Fernandan soittajat Salon seudulta, solisti Katja Ypäjältä.

Jyrki nurmisen orkesterisaa on soittajia Lahden seudulta ja rummuisa nähtiin tuttu mies, PNP:n rumpali Pasi Rissanen.

Pasi tuurasi sotaharjoituksiin Lohtajalle joutunutta vakituista rumpalia.

Fernanda lähti kotiin päin aamulla. Orkesterien yöpyminen Napiksen tiloissa on yleistynyt. Seurausta keikkapaikojen ja sitä mukaa ”jalkakeikkojen” vähentymisestä. Lippahattua pitää nostaa näille kohtuuhintaisille orkestereille, jotka jaksavat ja viitsivät heittä tuhannen kilometrin pistokeukkoja viikonlopusta toiseen.

Seuraavat tanssit ovat 10.6. Sitten on juhannus ja juhannuksesta kahden viikon päässä 8.7 Juha Tapion. keikka. Lippuja saa ennakkoon Tiketistä ja Moda Pajakan myymälöistä. Saman viikonlopun konsertti 9.7 Joensuussa on myyty jo loppuun eli ennakkolippujen ostamista ei kannata jättää viime tippaan.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

Jarkko Honkanen

Jarkkoa on laulajan uralla vienyt eteenpäin laulamisen ja esiintymisen nälkä. Ensimmäiset kokemukset laulajan ammatista ovat tulleet useista eri kokoonpanoista Suomirockista rautalankaan.

Jarkko on osallistunut 1990-luvulla hyvällä menestyksellä laulukilpailuihin. Kokemusta on karttunut ainakin Suomen tähti- ja Somero soikoon – kilpailuista, sekä myös Seinäjoen Tangomarkkinoilta.

Jarkko on esiintynyt Taivaan tulet tv-sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella. Hän esitti ohjelmassa yhtyeensä kanssa kappaleen Vuoden jokaisen.

Jarkko ja Taiga on vuoden 2017 tanssittaja.

Jarkon keikkaohjelmisto on sekoitus omia kappaleita, tanssimusiikkia sekä parhaimpia iskelmä- ja bilehittejä höystettynä tuoreilla sovituksilla.

Ohjelmiston monipuolisuus takaa, että yleisö viihtyy lavoilla ja ravintoloissa.

Jarkko on Lasse Hoikan vävy.

Jarkon taustalla soittaa Taiga-yhtye.

Edellisen kerran vieraili Napiksella 2022 maaliskuussa, tunnelmia löytyy täältä

Jarkko & Taiga esiintyvät 23.6. Rokualla.


Kuva: Mira Tiinanen

Jonna Ortju & Namu

Kokoonpano tunnettiin aiemmin nimellä Seireenit, sekä Jonna Ortju & Lumottaret.

Jonna Ortju & Namu on lumoavaa naisenergiaa hehkuva yhtye. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet jo vuosia yhdessä.

2016 solisti Jonna Ortju pääsi Tangomarkkinoiden finaaliin asti. 2018 hän sijoittui yhdeksän parhaan joukkoon Kiuruveden Iskelmämestarit – kisassa.

Yhtyeen ohjelmistossa on kappaleita niin tanssi-iltoihin kuin yritystapahtumiin.

Jonna & Namu on toteuttanut Lievestuoreen yrittäjien, Laukaan kunnan ja Laukaan Säästöpankin Kulttuurisäätiön kanssa mielenkiintoisen projektin: uuden version Lievestuoreen Liisa -klassikkokappaleesta. Mukana fiittaamassa myös Laukaan entinen kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä. Musiikkivideolla nähdään myös Lievestuoreen harrastelijanäyttelijät sekä suuri joukko kyläläisiä ja yhdistyksiä.

Jonna nähdään elokuussa Kartanon Kievarilla musiikkikomediassa Maitolavan Madonna – Uuden edessä. Muissa rooleissa mm. Markku Uhlbäck, Leif Lindeman ja Marja-Liisa Kuosmanen.

Kokoonpano; Jonna Ortju laulu ja haitari, Sanna-Mari Savolainen basso ja laulu, Mariam Vainio koskettimet, Juuli Kaukinen kitara ja laulu, Marianne Heikkinen rummut ja laulu sekä Laura Helander saxofoni, ja laulu.

Seuraava keikka 17.6. Somerolla.

Edellisen kerran Jonna & Namu vieraili Napiksella maaliskuussa 2022. Tunnelmia nähtävissä täällä

 

 

Lauantaina 20. toukokuuta järjestetään Naapurinvaaran Huvikeskuksessa Kainuun Nuorisoseurafoorumi. Nuorisoseurafoorumin ohjelmassa on ajankohtaista keskustelua, ajatustenvaihtoa sekä terveiset Suomen Nuorisoseurojen Liitosta. Myöhemmin illalla Naapurinvaaralle tekevät kevätajelun Kuhmon Mobilistit museoautoillaan. Illan ohjelmaan kuuluvat tietenkin tanssit.

Nuorisoseurafoorumi on Suomen Nuorisoseurojen Liiton alueellinen toimintamalli. Seurojen aktiiveille tarkoitettu foorumi järjestetään Kainuussa nyt ensimmäistä kertaa.  Naapurinvaaralla Aluefoorumin järjestelyistä vastaa nuorisoseurojen Tekemisen riemua-hanke ja Sotkamon Nuorisoseura ry.

Suomen Nuorisoseurojen Liitosta Naapurinvaaralle lauantaina saapuvat toimialajohtaja Hannu Ala-Sankola ja kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turunen.

Kuhmon Mobilistien vierailuilla Naapurinvaaralla ovat pitemmät perinteet kuin aluefoorumien järjestämisellä. Mobilistit ovat useana kesänä käyneet Naapurinvaaralla ja tulevat jälleen. Alustavien tietojen mukaan noin 10 erilaista museoikäistä ajoneuvoa on lauantaina liikenteessä. Museoajoneuvot kokoontuvat Sotkamon torille noin klo 18.00 ja siirtyvät torilta Naapurinvaaralle klo 19.00 mennessä.