Ruoho oli jo kasvanut leikattavaksi Naapurinvaaralla.

 

Lauantaina 29. toukokuuta järjestettiin Naapurinvaaran Huvikeskuksessa talkoot. Alun perin tarkoituksena ollut lehtien haravointi vaihtui ruohonleikkuuseen. Sen verran oli jo ruohikko päässyt kasvamaan.

Ikkunoiden pesu ei vaihtunut kuitenkaan mihinkään muuhun toimenpiteeseen. Talven jäljiltä pestävää riittikin.

Näkymät kauniisiin maisemiin paranivat ikkunanpesun myötä.

Samalla putsailtiin 6.6. esille asetettavan valokuvanäyttelyn kuvia. Naapurinvaaran seinille ripustetaan 64 vuonna 2008 Talvivaarassa kuvattua valokuvaa.

Pertti Granqvistin valokuvanäyttely Viinamäestä Talvivaaraan on ollut esillä Sotkamon kunnantalolla ja Kylätalo Heiniksellä 2010.

Näyttelyn kuvat ovat todenmukaista faktaa Euroopan suurimman nikkelikaivoksen rakentamisesta. Sotkamon ja Kainuun nousukauden ajasta.  Kohta nämä kuvat ovat jo historia.

Veera Härkönen puhdisti näytteileasetettavia kuvia.

Mättäitä, männynkäpyjä, kedon kukkia ja hienoja järvimaisemia ei kuvissa näy, kivisiä, pölyisiä, jäisiä , karuja, kylmiä ja kuivia kaivosmaisemia. Autoja ja koneita. Ihmisiä, tuttuja sekä tuntemattomia.

Näyttelyyn voi tutustua Naapurinvaaran kahvilan avoinna ollessa.  Kahvila on avoinna lauantaina ja sunnuntaina kello 13.00-17.00 ja perjantaina kello 18.00-20.30. 

Ensi viikonloppuna kahvila on siis avoinna vain sunnuntaina 6.6.. Sunnuntaina 20.6 ei kahvila ole avoinna.

Aukioloajat löytyvät Napiksen netistä ja Facabook-sivuilta piakkoin.

Törkyjä ja risuja kerätiin traktorin peräkärryn kyytiin.

Kuten toisaalla on kerrottu, tanssikausi alkaa mahdollisesti 24.7.  Juhannusaattona kahvila on avoinna, terassilla soittaa Piiraisen Tepu haitaria ja juhannuskokko poltetaan, jos viranomaisten määräykset sellaisen sallivat.

 

Marja Määttä ja Naapurinvaaran kuuluisa kukkapenkki, joka loistanee tänäkin kesänä.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä