Näin kesäisissä tunnelmissa ei Napiksella kesällä 2020 tanssita

Naapurinvaaran Huvikeskuksen toiminnasta vastaavan Sotkamon Nuorisoseuran hallitus on päättänyt peruuttaa kesäkuun 6. päivälle ohjelmistoon merkityn kesäkauden avauksen ja kaikki muut kesän tanssit heinäkuun loppuun saakka.

Kesäkauden avaukseen oli esiintyjäksi varattu Suvi Teräsniska, Antti Ketonen ja Esa Pulliainen.

Sotkamon Nuorisoseuran hallituksen puheenjohtaja Maija Granqvist kertoi kyseiseen tilaisuuteen ennakkolippujen myynnin loppuneen kertaheitolla maaliskuun alussa.

Ennakkolipun ostaneille palautetaan rahat takaisin.

Kaikkiaan peruutettujen tanssien listalle kesäkauden avauksen lisäksi joutui viisi tilaisuutta.  Suurimmat odotukset yleisömäärän suhteen kohdistuivat juhannukseen.

Juhannusaattona on edellisinä vuosina ollut yleisöä Naapurinvaaralla 1 500 – 1 700 hengen verran.  Viime kesänä kesäkauden avauksessa oli yleisöä 2 200.

Päätös tanssien peruuttamisesta tehtiin huolimatta siitä mahdollisuudesta, että alle 500 henkilön tilaisuuksien järjestäminen sallittaisiin.

­Maija Granqvist sanokin ihmettelevänsä alle 500 henkilön yleisötilaisuuksien järjestämisen sallimista.

”Huvitilaisuuksien järjestäjät joutuvat eriarvoiseen asemaan.  Eikä epidemian leviämistä salliminen hidasta. Kesällä ihmiset liikkuvat ja tilaisuuksiin on tulijoita. Tilaisuuden järjestäjät ovat vaikeassa tilanteessa silloin kun 500 lippua on myyty ja portilla seisoo jonossa toiset 500 ihmistä.  Erikoista myös on sekin, että ennusteiden mukaan kesä-heinäkuussa olisi pandemian huippu menossa ja tilaisuuksia saakin järjestää.”

Tilaisuuden järjestäjien pitäisi nyt tuntea ja kantaa vastuuta.

”Me emme ainakaan halua riskeerata yleisön, talkoolaisten ja esiintyjien terveyttä. ” Emmekä edistää viruksen leviämistä.”

Sotkamon Nuorisoseuran hallitus seuraa pandemiatilanteen kehittymistä päivittäin.

”Meillä on mahdollisuus reagoida tarvittaessa nopeasti . Jos tilanne jostain syystä äkisti muuttuu. ”

Vuonna 2020 ostetut kausikortit ovat voimassa vuonna 2021.  

 

Lisätietoja:

Maija Granqvist 040-7618165

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä