Poutaisen illan kääntyessä iltaa kohden alkoi vaaran rinnettä kivuta autoja enenevässä määrin. Mitä ilmeisemmin netissä olevat esiintymisajat aiheuttivat sen, että liikennemäärä kasvoi kellon lähentyessä kymmentä, jolloin Yölintu lennähti valloittamaan lavan Lemmenlautan kahden alkuillan setin jälkeen.

Paljon hyödynnettiin taksikuljetuksia, tulipa eräs ryhmä myös limusiinilla.

Toista kertaa Napiksella vieraillut Lemmenlautta esitti uudempia ja vanhempia kappaleita nuorekkaalla ja pirteällä otteella. Omaa tuotantoa edustivat mm. Tarranauhat ja Köyhän miehen Karjalainen. Yleisöltä tulleen palautteen perusteella yhtye on lunastamassa paikkansa tanssiorkestereiden joukossa.

Siinä missä Lemmenlautta on vielä uusi tulokas, on Yölintu tehnyt jo pitkän uran. Kahden setin aikana Yölintu tarjosi yleisölle jälleen sitä reipasta ja railakasta meininkiä josta yhtye tuli aikanaan tunnetuksi. Amerikkaan Amerikkaan, Naapurin sahtijenkka, Mahdunko maailmaas, ja Tv:n kokoinen haitari muun muassa kuuluivat illan kulkuun. Lavan eteen saapunut yleisö nautti alusta loppuun, ja yhteislaulua kuultiin useamman kerran. Osa Yölintua fanittaneesta yleisöstä ei ollut vielä syntynytkään kyseisen orkesterin noustessa "pinnalle" 1990-luvulla.

Ilta päättyi kauniisti Lemmenlautan esittämään valssiin Kultainen nuoruus. Erikoista siinä oli se, että haitaristi soitti yksin lavalla ja toiset jäsenet tulivat ihmisten sekaan lavan eteen laulamaan kappaleen, joka komeasti kajahti yhteislaulutyyppisesti myös yleisön suusta.

Ilta sujui rauhallisesti monen ikäisen yleisön nauttiessa musiikista ja tunnelmasta. Kotimatkalla elokuun tummaa yötä kirkasti tähtitaivas.


Simo Silmu on tullut takaisin. Lauantaina mies soitti haitaria ja kitaraa sekä lauloi orkesterinsa keulakuvana.


Kuvan navetan seinät ovat 60 vuoden aikana nähneet monenlaista tansseihin tulijaa. Lauantaina osa yleisöstä saapui vasta illan pimentyessä. Yleisöä oli paikalla yli 650.


Antero Makkoselta käy kurtun repiminen. Makkonen soittaa Lemmenlautta-yhtyeessä.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä