Ihmiset ovat kyselleet, että mikä mökki ja miksi on Sotkamon torille rakennettu. Ovat huomanneet mökissä olevan Napiksen mainoksenkin.
Tässä nyt koko stoori lyhyesti.
Aiemmin syksyllä oli muiden asioiden takia yrittäjien aamukahvitilaisuudessa mukana Nuorisoseuran puheenjohtaja Maija Granqvist.
Siellä yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jari Korhonen oli kertonut yrittäjien hankkeesta saada myyntikojuja torille.
Sotkamon Nuorisoseura oli jo tehnyt päätöksen makkaranmyyntikojun hankkimisesta. Hankinta oli tähdätty ensi vuoden puolelle.
Maija päättikin aikaistaa hankintaa. Mökki tilattiin Kumppaniksi ry:ltä Kajaanista. Ohjeella, että tarpeina käytetään mahdollisimman hyvää ja vankkaa puutavaraa.
Jouko Malinen, Markku Kemppainen ja Mikko Kaipainen pystyttivät mökin ja Erja Sirviö taiteili mainoskyltin.
Mökki on vuokralla Sotkamon Yrittäjäyhdistyksellä. Kohtuullista, nimellistä vuokraa vastaan. Paikalliset yritykset, yhdistykset ja yksityiset saavat käyttää myyntipaikkana mökkiä ja kahta muuta kojua. Varauksia otetaan vastaan Pentikin myymälässä.
Tulikasteensa mökki sai joulunavauksessa. Kuvassa Sapsottarien myyntipaikkana toimineen mökin edessä oikealta Merja Ojalammi, Tarja Rissanen ja Helena Lautsalo.
Mökki ja myyntikojut ovat torilla hiihtolomasesonkiin saakka. Napiksen mökki tuodaan alkuperäiseen tarkoitukseensa käytettäväksi tanssikauden alussa.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä