Marita Taavitsainen

Marita tunnetaan vuoden 1995 tangokuningattarena. Samana vuonna tangokuninkaaksi kruunattiin Jari Sillanpää.

Ennen tangokuningatar – voittoa Marita esiintyi viihdekuoro Harmoniassa, ja Kotkan teatterin Harmony sisters-triosta kertovassa musikaalissa. Marita on nähty teatteriestradilla myös kruunaamisen jälkeen, viimeksi kesällä Katri Helena – musiikkinäytelmässä.

Maritan uran nousukiitona pidetään kuitenkin 1998 tullutta Syksyn Sävel-kilpailun voittoa. Kappale oli Andre, ja se kuullaan melkein poikkeuksetta Maritan jokaisella keikalla.

1999 ja 2001 Marita sai Vuoden naissolistin Emma-patsaan.

Marita toimi Videotreffit-ohjelman juontajana vuosina 1999-2001.

Marita keikkailee Koivu-orkesterin kera, usein Maritaa säestää myös Kultaisen harmonikan voittaja vuodelta 1990 Jarmo Tinkala.

Marita on mukana tänä kesänä Kari Tapion musiikkinäytelmässä 15 kesää jota esitetään Ränssin Kievarissa. Kesän viimeinen esitys on 22.7.

Tulipunaruusut

Tulipunaruusut perustettiin vuonna 1972. Onni Toivola oli alkuun yhtyeen solisti. Vuonna 1976 solistiksi tuli Raimo Piipponen, ja samana vuonna ilmestyi ensimmäinen pitkäsoitto.

Yhtye sai vuonna 1977 levytettäväkseen Karjalan Marjaanan, josta tuli yksi suosituimmista kappaleista. Raimo Piipponen oli solistina kymmenen vuotta ja tuona aikana yhtye tunnettiin nimellä Raimo Piipponen & Tulipunaruusut.

Tulipunaruusut nimi vakiintui käyttöön vuonna 1986 Lasse Laakson tullessa yhtyeen laulajaksi. Lassen jälkeen solistina on ollut useita henkilöitä. Vuodesta 1992 lähtien laulajana on ollut Rainer Laamanen.

Alkuperäisjäsenistä mukana on enää Kari Teräväinen.

Kari Teräväisen lisäksi nykyisin mukana ovat Ilkka Ahonen, Heimo Ketola ja Rainer Laamanen.

Tulipunaruusut tulevat Napikselle kolmen vuoden tauon jälkeen. Seuraavana päivänä keikka 24.7 Riihimäellä.

 

LäpiValaisu

LäpiValaisu on uusi, nuorista miehistä koostuva yhtye, jotka pikkuhiljaa ovat ottamassa oman paikkansa tanssiorkestereiden joukossa.

Vuonna 2013 yhteinen soittotaival alkoi, kun kosketinsoittaja Topi Sunila, rumpali Valtteri Jaakkola ja kitaristi-laulaja Santeri Piira löivät hynttyyt yhteen. Seuraavana vuonna mukaan tuli vielä basisti Miro Kananen.

2014 LäpiValaisu voitti yläasteiden kesken pidetyn Musafoorumi-bändikisan. Vuonna 2012 laulaja – kitaristi Santeri Piira valittiin Tangomarkkinoilla Tangojuniori-kisan voittajaksi.

Yhtyeen nuoresta iästä huolimatta esiintymisessä näkyy keikoilla rakkaus tanssi-ja iskelmämusiikkiin. Yhtye soittaa laajasti eri tanssilajeja ja kappaleiden joukosta löytyy myös perinteisiäkin lauluja.

LäpiValaisu on julkaissut muutaman omakustanteen, ja muutama vuosi sitten ilmestyi levy-yhtiön kautta Pienen pojan haaveet.

LäpiValaisu
Santeri Piira – laulu, kitara, Konsta Puro – rummut. Luukas Viskari – kitara, laulu, Miro Kananen – basso, laulu.
Seuraava keikka on 4.8 Parkanossa.

 

 

 

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä