Peräkkäinen autojono saapui tasaisena virtana tulotietä pitkin hiekanpölyn saattamana. Muualla olleet sadepilvet, ja perjantaina saapunut sade hämäsivät kasteluvastaavan. Siksi jäi tienkastelu hoitamatta, mutta hyvin kulkeminen sujui siitä huolimatta.

Moni oli ajoissa liikeellä myös siksi, että kaikille kello 22 mennessä tulleille talo tarjosi pullakahvit. Onhan kuluva vuosi Suomi 100-vuotta juhlavuosi, lisäksi Naapurinvaara on ollut kokoontumispaikkana 130 vuotta.

Runsaslukuinen ja hyväkäytöksinen yleisö oli järjestäjille positiivinen yllätys,kuten laaja ikäjakauma. Jälleen Vesivehmaan jenkkaa lainaten illasta nauttivat nuoret ja vanhat samanlailla.

Katri Helena kertoi sanojensa mukaan olleen Napiksella edellisen kerran 10 vuotta sitten. Se on ollut melkolailla viimeisiä lavakeikkoja mitä hän on tehnyt ennen tätä vuotta. Nimittäin kahdeksan vuotta sitten Katri Helena keskittyi tekemään keikkoja isoille estradeille.

Tänä kesänä Katri Helena on tehnyt muutaman kesälavakeikan, joista nyt Napis oli viimeinen.

Uran varrelle mahtuu lukuisia hittejä monelta eri vuosikymmeneltä, ja niitä yleisö sai kuultavakseen ja tanssittavakseen. Ihan kaikkien esittämiseen ei aika riittänyt, vaikka encoretkin Katri Helena saapui huimien taputusten jälkeen laulamaan.

Tanssikansa nautti näkemästään ja kokemastaan, sinivalkoinen ääni johdatteli muistoihin vuosien ja vuosikymmenien taakse kun Johnny Blue, Kesän lapsi, Vie minut ja Anna mulle tähtitavas kaikuivat kesäyössä.

Illan toisena esiintyi Mika & Myrskytuuli, heidän ohjelmistonsa oli suurimmalta osaltaan perinteistä tanssimusiikkia laidasta laitaan. Ilta alkoi Pohjolan yöllä ja loppui Suvivalssiin.

Väistämättä huomaa suunnan olevan syksyä kohti. Illan hämärtyessä syttyivät ensi kertaa tälle kesälle terasille valot, niiden loisteessa viihdyttiin tyynestä säästä nauttien. Harvoin vaaran päällä noinkin tyyntä on ollut.

Grillikioskin väen ollessa laittamassa tavaroita pois kuului aidan takaa kysymys " onko vielä makkaroita?" Katri Helena sai kysymykseensä myöntävän vastauksen, ja hän seurueensa kanssa otti matkaevästä. Siinä puolin ja toisin kiiteltiin illasta ja tunnelmasta. Tuo hetki oli kuin piste i:n päälle onnistuneelle illalle.

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä