Souvarit

Rovaniemeltä keikoilla kulkeva Souvarit on yksi Suomen arvostetuimmista tanssiorkestereista. Lasse Hoikka perusti Souvarit-yhtyeen vuonna 1978, ja on ainoa yhä mukana oleva alkuperäisjäsen. Kosketinsoittaja Jouni Ruokamo on ollut mukana vuodesta 1990.

Tunturipaikoissa ahkerasti esiintynyt Souvarit tuli tutuksi Lappiin saapuneille turisteille. He veivät viestiä etelään, ja niin Souvareiden keikka-alue laajeni koko Suomen kattavaksi.

Souvarit on paikkansa lunastanut omalla työllä, sekä nöyrällä asenteella. Keikat on aina tehty yleisölle. Laaja valikoima Lappi-aiheisia lauluja on kuulijansa löytänyt kaikkialla, ja Lapin lippua Souvarit pitävät korkealla.

1979 Souvarit sijoittui Lappeenrannan humppafestivaaleilla toiseksi. Muita maininnan arvoisia asioita matkan varrelta on mm. Kullervo Linna-säätiön palkinto, vuoden 2008 lappilainen - tunnustus, sekä oman nimilaatan saaminen Rovaniemelle.

Souvareilla on vuosien varrelta lukuisia hittejä, joiden esittämiseen ei riitä yksi ilta. Toivotuimpia ovat mm. Sininen huivi, Luodut toisilleen ja Lumiperhonen. Uusin levy julkaistiin helmikuussa.

Souvareiden kokoonpano on ollut samana vuodesta 1990 lähtien aina marraskuulle 2010 saakka. Lasse joutui tuolloin olkapääleikkaukseen, ja näin mukaan tuli viides mies Timo Salmela. Uusin muutos kokoonpanoon tuli vuoden alusta, kun rumpali vaihtui Timo Salmelasta Pasi Alakurttiin.

Nykyään Souvareiden kokoonpano on seuraava; Lasse Hoikka laulu, Mikko Keskimaunu haitari, koskettimet ja laulu, Pauli Ruuskanen basso ja laulu, Jouni Ruokamo koskettimet ja laulu sekä Pasi Alakurtti rummut.

Souvarit esiintyvät 4.10. Ikaalisten Kylpylässä.

 

Taikakuu

Vuonna 1997 perustettu Taikakuu toimi Markku Ketolan taustalla aluksi nimellä Cortina Four. Taikakuuksi nimi muuttui syksyllä 1998.

Ensimmäisen kerran Taikakuu osallistui Viihdyttäjä-kisaan vuonna 1999, silloin saavutettiin finaalipaikka ja paljon kokemusta. Saman vuoden syksyllä Taikakuu siirtyi pois Markun taustalta, tekemään omaa uraa yhtyeenä.

Vuonna 2000 irtosi sitten Viihdyttäjä-kisan voitto ja Taikakuu tuli sen kesän aikana tutuksi monelle tanssin ystävälle toimiessaan Kesäillan Valssin taustayhtyeenä.

Viihdyttäjäkisan jälkeen ilmestynyt ensimmäinen levy toi Taikakuulle Vuoden Iskelmätulokas 2000 Emma-patsaan. Vuosina 2001-2002 Taikakuu isännöi kakkosella nähtyä televisio-ohjelmaa Saanko Luvan.

Taikakuu on julkaissut tähän mennessä kahdeksan pitkäsoittoa. Viimeisin levy ilmestyi syksyllä 2015.

Syksyllä 2012 Miikka Raeniemestä tuli yhtyeen historian neljäs rumpali.

Elokuussa 2014 Taikakuun solistina alusta alkaen ollut Janne Raappana jäi pois, ja laulajaksi tuli Juha Metsäperä. Basistiksi Juhan mukana tuli Marko Pekkarinen.

Taikakuun kokoonpano on Juha Metsäperä laulu ja kitara Marko Pekkarinen basso ja laulu, Miikka Raeniemi rummut ja laulu, Emil Hällmark haitari, koskettimet ja laulu sekä Samppa Komokallio kitara ja laulu.

Taikakuu esiintyy Napiksen jälkeen laivalla.

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä