Pekkaniskan pojat

Pekkaniskan poikien tarina sai alkunsa lokakuun lopussa vuonna 2002 toteamuksesta, jonka laulaja Matti-Sakari heitti työnantajalleen Pekka Niskalle.

Yrittäjä Niska oli hehkuttanut tangotanssikisojen SM-pronssia, johon Matti-Sakari oli todennut Pekka Niskan olevan erikoinen tanssimies, kun ei ole omaa orkesteria.
Seuraavana päivänä Pekka Niska oli kysynyt Matti-Sakarilta ”Olitko tosissasi?”

PekkaNiska Oy sponsoroi yhtyettä alkuun pääsemiseksi. Yrittäjä Pekka Niska asetti yhtyeelle pari ehtoa; kyseessä on herrasmiesorkesteri ja hän valitsee nimen.

Näin oli Pekkaniskan pojat valmiina valloittamaan Suomen keikkapaikat.

Nykyään yhtye tunnetaan tutummin tanssiväen keskuudessa kolmen kirjaimen lyhenteellä PNP.

Vuonna 2005 ilmestyi yhtyeen ensimmäinen levy, jolla Pekkaniskan pojat tulivat viimeistään koko tanssikansan tietoon. Samana vuonna Pekkaniskan pojat valittiin vuoden tanssittajatulokkaaksi.

Pekkaniskan pojat on asuja myöten todella herrasmiesorkesteri. Iloinen ja rento esiintyminen sekä monipuolinen ohjelmisto ovat suosion takana.

Hienona lisänä heillä on valotaulu, joka kertoo mikä on seuraava tanssilaji.

Levyjen osalta Pekkaniskan pojat palvelevat tanssijoita ja kuulijoita, kappaleet ovat nimittäin pareittain tanssilajeittain. Näin keikalla koettua tunnelmaa voi jatkaa levyn kautta.

Hyvä kello kauas kuuluu, palaute keikoilta on ollut positiivista. Tehty työ toi syyskuussa 2010 valinnan vuoden tanssittajaksi. Pekkaniskan pojat on yksi Suomen ahkerimmista yhtyeistä.

PNP: Matti - Sakari Niska laulu, Vikke Niska basso, Pertti Niska koskettimet ja haitari, Taisto Niska koskettimet, haitari ja laulu, Henkka Niska puhallinsoittimet kitarat, Pasi Niska rummut.

Pekkaniskan pojat esiintyvät 24.11. Kauhajoella ja 26.11 Vantaalla.Henkka & Kulkurit

Henkka & Kulkurit perustettiin Tampereella tammikuussa 2002. Yhtyeen solistilla Henkalla oli muutaman vuoden keikkailun jälkeen tullut idea kasvattaa duo-orkesteri viiden miehen porukaksi. Tarvittavat soittajat löytyi nopeasti ja harjoittelu ensimmäistä keikkaa varten saattoi alkaa.

Yhtyeen ensimmäinen keikka oli Carrus Oy:n 50 - vuotisjuhlat Tampereen Rosendahlissa toukokuussa 2002.

Keikkaan kuului myös näytelmän taustamusiikin livesoittaminen. Neljä kuukautta tiukkaa treenaamista oli hyvin menneen keikan arvoista.

Henkka & Kulkurit säesti vielä laulajia Voionmaan opistolla käydyssä Iskelmämestari 2002 finaalissa.

Yli kymmenen vuoden aikana on ahkerasti keikkailtu. Yhtyeen slogan on Väännetäänkö rautalangasta!
Rautalankaa, tunnelmaa ja legendaarisia tanssibiisejä mahtuu Henkan ja Kulkureiden keikkasettiin lukematon määrä.

Henkka Potkonen on nyrkkeilijä Mira Potkosen aviomies.

Henkka & Kulkurit kokoonpanossa ovat Henkka Potkonen laulu ja kitara, Toni Salminen rummut, J-P Alanen kitara, Marko Eskola basso ja Matti Koskinen koskettimet ja laulu.

Henkka & Kulkurit esiintyy 9.12 Nurmijärvellä.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä