Etelänpuoleinen tuuli hyväili lehtipuiden oksia.  Läntiselle taivaalle hiljaa vajonnut aurinko oli paistanut iltapäivän ajan pilvettömältä taivaalta.

Alimmaisen pysäköintialueen penkalla hehkuivat punaisena ahomansikat.  Tuli mieleen lapsuuden kesät,  jäkkiä kasvavien niittypeltojen reunat,  seipäille nostetun heinän tuoksu, piimää puolillaan oleva pääläri ja kotikaljapullo varjossa heinäseipäiden alla.

Naapurinvaaran kohdalla taivasta oli vaikea uskoa noin sadan kilometrin päässä Kuhmossa vettä sataneen koko päivän.

Sateen raja oli ollut suunnilleen Kuhmon ja Sotkamon rajan kohdalla. Harmi ajoneuvonäyttelyn ja rompetorin kannalta.

Keskikesällä osoitteita kansalaisille riittää. Kuhmon tapahtuman lisäksi Kiuruvedellä ja Hyrynsalmella tapahtui. Sotkamossa oli yhdet suuret kyläjuhlat.

Naapurinvaaralla kauniin sään lisäksi nautittiin reippaasta tanssimusiikista. Tyttöbändi Lumottaret solistinaan Jonna Ortju sai tänä kesänä julkisuudessa olleen UKK-reitin maisemissa laiduntaneet kyytötkin tapailemaan humpan ja foxin askeleita.

Bändin jäsenet ovat Jyväskylän seudulta ja Helsingistä.  Mainittakoon Sotkamossa vaikuttavan Anita Ortjun olevan Jonnan tädin.

Aiemmin Seireenit nimellä esiintynyt orkesteri pääsee vielä nauttimaan kuuluisuudesta. Musiikillisen osaamisen lisäksi esiintymisessä on iloisuutta ja reippautta.  Melkoinen yllätys oli se, kun Jonna Ortju tempaisi haitarin käsiinsä ja säesti yhden valssin.

Näinhän se on. Tanssi-ilta ei ilman haitarimusiikkia ja lepikossa otettuja ryyppyjä ole mistään kotoisin.

Pasi Vainionperän orkesterin nimi on Salainen Palvelu.  Salaisena ei palvelu säily, kunhan tieto leviää orkesterin ja solistin osaamisesta.

Lauantaina roolina heillä oli modernien ja tunteellisten kappaleiden esittäminen.  Kuultiin myös tangoa ja muutakin perinteistä tanssimusiikkia.

Monipuolista, yhdellä sanalla sanottuna. Orkesterin jäsenten kotipaikat ovat Jyväskylässä ja Pirkanmaalla.

Kotimatkalle yleisön saatteli taivaalle noussut puolikuu ja soiden kohdalla maasta nouseva hallainen usva.

Lumottaria ei turhaan mainosteta Suomen lumoavimmaksi bändiksiVainioinperän orkesteri ihastutti monipuolisella ohjelmistolla

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä